fbpx

Odličan vikend za takmičare KBS Master

2 min. za čitanje

U nedjelju, 12. maja 2024. godine, Karate Klub “Master” Lukavac ponosno je predstavljao svoje boje na 14. po redu karate kupu “Karate sport prijateljstva-Usora 2024” održanom u Usori. U konkurenciji od 353 takmičara iz 38 karate klubova, naši članovi su se istakli osvajanjem čak četiri medalje.

U zvaničnim disciplinama, naši mladi talenti su briljirali. Lemana Ibrahimović osvojila je treće mjesto u kategoriji borbe za djevojčice, uzrasta 13 godina i težine 54 kg, dok je Leina Ibrahimović također zauzela treće mjesto, ali u kategoriji borbe za djevojčice, uzrasta 10 godina i težine 30 kg.

Osim toga, u nezvaničnim kategorijama, naši takmičari su se istakli osvajanjem dvije zlatne medalje. Sanel Velagić je osvojio zlatnu medalju u kategoriji kate za dječake uzrasta 10 godina, dok je Alen Velagić također osvojio zlatnu medalju u kategoriji kate za dječake uzrasta 9 godina.

Ali to nije bio jedini uspjeh ovog vikenda za naš klub. U subotu, na međunarodnom karate turniru “Trofej Bijeljine” u Bijeljini, naši takmičari su se također istakli u jakoj konkurenciji.

Faris Mosorović osvojio je bronzanu medalju u kategoriji dječaci uzrasta 12 godina, dok je Muamer Đozić postigao izvanredan uspjeh osvojivši srebrenu medalju u kategoriji seniori, težine preko 84 kg, i bronzu u kategoriji seniori open apsolutna kategorija.

Ovi impresivni rezultati su samo potvrda predanosti, talenta i napornog rada naših članova i trenera. Čestitamo svim takmičarima na njihovim izvanrednim dostignućima i zahvaljujemo se svima koji su podržali naš klub na putu ka uspjehu. Karate Klub “Master” Lukavac nastavit će sa svojim radom i trudom kako bi i ubuduće donosio radost i ponos svim svojim članovima i navijačima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments