fbpx

Predstava „Razbibriga“ i maskote uveselit će mališane u Prokosovićima, Gnojnici, Puračiću i Poljicu

2 min. za čitanje

Istinsko je zadovovljstvo što će naš teatarski karavan ove godine proći kroz nekoliko lukavačkih mjesnih zajednica i donijeti radost najmlađima kroz interaktivnu predstavu „Razbibriga“ i maskote za radost na licima mališana.

Kroz predstavu koja će biti odigrana 21. augusta u Prokosovićima, dan kasnije – 22. augusta u Gnojnici, zatim 24. 8. u Puračiću, te 25. 8. u Poljicu, sve sa početkom u 19 sati, kroz zabavu ćemo razvijati maštu, ispravan odnos prema životnoj okolini, vršnjacima, vrtiću i školi, i zajedno sa najmlađima dolaziti do zaključaka da li se isplati biti razmažen, neuredan, samoljubljiv ili pak sebičan.

- Marketing -

Naime, glavni junak predstave je dječak koji na vrhuncu mašte uobražava da je superheroj „Razbibriga” i da posjeduje supermoći – „riješiti briga” svakoga kome je njegova super-moć potrebna.  Predstava je obogaćena autorskim songovima, zabavnim muzičkim efektima, scenografijom koja predstavlja dječakovu sobu u koju je dobrodošlo svako znatiželjno i radoznalo dijete, a Razbibriga će ispripovijedati sve o avanturama koje je prošao, rješavajući neke od nemogućih misija.

Režiju potpisuje glumac Edis Žilić, koji ujedno igra glavnog lika u predstavi „Razbibriga” a kostimografiju jedna od najistaknutijih pozorišnih kostimografkinja, Vesna Teodosić.

Edukativno – zabavna predstava „Razbibriga” namijenjena je djeci predškolskog uzrasta, kao i učenicima od prvog do petog razreda. Za izvođenje predstave saglasnost  je dalo Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona uz predhodnu saglasnost Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Predstava je već uspješno razveselila mališane u nekoliko osnovnih škola na području gradova Tuzla, Lukavac, Živinice i Zavidovići, a vjerujemo da će i mališani iz Prokosovića, Gnojnice, Puračića i Poljica istinski uživati u večeri teatra za djecu koju realizujemo u njihovim mjesnim zajednicama.

Pokrovitelj ovogodišnjeg teatarskog karavana kroz Ljeto u Lukavcu je Grad Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments