fbpx

Nastavak saradnje između Puračića i Petrinje

2 min. za čitanje

KUD Puračić je u subotu 10. novembra u goste primio članove Bošnjačke nacionalne manjine i građane grada Petrinje iz R Hrvatske, koji se nalaze u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Gosti su prvi dan posjetili Srebrenicu i Memorijalni centar u Potočarima gdje su odali počast žrtvama genocida.

U večernjim satima su stigli u Puračić gdje su Puračaci, kako to i dolikuje, za goste pripremili prigodan kulturno zabavni program, a za ostatak večeri potrudila se muzička sekcija KUD-a i vrijedne veteranke koje su za bogatu sofru pripremile brojne bosanske specijalitete.

U zvaničnom dijelu programa goste je pozdravio predsjednik KUD-a Puračić mr.sc. Hazim Osmanović , a od gostiju su se obratili: Predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine grada Petrinje gospodin Hajrudin Kulašić, Pročelnik ureda za društvene djelatnosti grada Petrinje mr.sc. Josip Grakovac i   gradski vijećnik Anto Tadić. Među gostima je bio i predstavnik Makedonske nacionalne manjine Sisačko Maslovačke županije gospodin Živko Davidovski.  Na kraju je goste pozdravio i  predsjednik Vijeća MZ Puračić i zamjenik predsjedavajućeg OV Lukavac gospodin Admir Turkić.

Gosti iz Petrinje su u nedjelju položili cvijeće na Kapiju i izvršili obilazak grada Tuzle, nakon čega su se uputili nazad u Petrinju.

Bila je ovo u neku ruku i uzvratna posjeta nakon bajramskog koncerta u Petrinji koji je KUD Puračić održao u augustu ove godine, ali i prilika da se dogovore nove zajedničke aktivnosti između ove dvije sredine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments