fbpx

Koncert klasične gitare Elvisa Sivčevića 23. oktobra u Centru za kulturu Lukavac

1 min. za čitanje

U okviru manifestacije „Jesen u Lukavcu 2022“ Centar za kulturu, pod pokroviteljstvom Grada Lukavac, organizuje koncert gitariste Elvisa Sivčevića.

Koncert će biti održan u nedjelju, 23.10. 2022. u Foajeu Centra sa početkom u 20 sati a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Elvis Sivčević je klasičnu gitaru počeo svirati sa osam godina, a sa petnaest je postao učenik legendarnog profesora klasične gitare, Predraga Stankovića. Školovanje je nastavio u Holandiji, gdje je stekao zvanje Magistar muzike.

Elvis Sivčević je, također, prisustvovao majstorskim tečajevima najvećih svjetskih gitarista među kojima su bili John Williams, Julian Bream, Scott Tennant, Carlo Marcione, Roland Dyens, Zoran Dukić, Poco Pena.  Kao srednjoškolac i student osvojio je prve i specijalne nagrade na mnogim takmičenjima.

Nastupao je širom Evrope kao solista i kao član Orkestra roterdamske filharmonije i Ansambla Mediterranean Sundance. Od 2013. godine radi kao profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi “Čestmir Mirko Dušek” u Tuzli.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments