Saopćenje u povodu slučaja mrtvih supružnika u Sižju

1 min. za čitanje

Dana 21.03.2010. godine, oko 16:45 sati, kantonalna tužiteljica Dženeta Hadžić, pripadnici MUP-a TK-a i policijske uprave Lukavac su obavili uviđaj u mjestu Sižje, općina Lukavac. U porodičnoj kući, vlasništvo Mišković Vlade, pronađena su mrtva tijela Mišković Vlade rodjenog 1925. godine i njegove supruge Mišković Mirice rodjene 1946. godine.

Na licu mjesta su prikupljeni tragovi koji će biti dostavljeni na vještačenje, sačinjena je fotodokumentcija. Postupajuća tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju mrtvih tijela.

Dana 22.03.2010 godine, prof. dr. Zdenko Cihlarž je izvršio obdukciju mrtvih tijela. Po mišljenja prof. dr. Zdenka Cihlarža, smrt Mišković Mirice nastupila je kao posljedica oštećenja važnih centara u mozgu, a koji su nastali kao posljedica brojnih ozljeda glave i jedne ozljede grudnog koša. Navedene ozljede su najvjerovatnije nanesene udarcima tupim tvrdim predmetom. Smrt je ubilačkog karaktera.

Po mišljenju prof. dr. Zdenko Cihlarža, smrt Mišković Vlade je nastupila uslijed iskrvavljenja a koje je nastalo kao posljedica presjecanja arterija i ogranaka oba stopala. Na tijelu su pronadjene i brojne plitke ubodine u predjelu grudnog koša, a koje sa već navedenim ozljedama ukazuju da je smrt Mišković Vlade najvjerovatnije samoubilačkog karaktera.

(SodaLIVE.ba/MUP TK)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner