fbpx

SKY: Uhapšeni Lukavčanin predat Tužilaštvu, sumnja se da je u BiH ilegalno unio 1,5 miliona eura

1 min. za čitanje

Nakon lišenja slobode i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski službenici Državne agencije za istrage zaštitu (SIPA) predali su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine osumnjičenog s područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

Osumnjičeni je pod istragom  Tužilaštva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne grupe bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je taj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe.

Lišenje slobode i pretresi nastavak su ranijih aktivnosti u predmetu “Plaza”. Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o prijedlogu pritvora i daljim istražnim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ko li je Skylija 1977 sa područja Lukavca ?

To nas sve zanima, al’ očito je riječ o krupnoj ribi pa niko ne smije ni inicijale napisati…