fbpx

Ovo je osoba koja je uhapšena u akciji “Plaza” u Lukavcu: Oprao 1,5 miliona eura

Organizirana grupa vršila prevoz i distribuciju opojne droge „Kokain“ u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike.

1 min. za čitanje

Nakon hapšenja i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski djelatnici SIPA, predali su Tužilaštvu BiH, osumnjičenog sa područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

“Avaz ” saznaje da je uhapšen Muriz Bešlagić.

On je pod istragom je Tužilaštva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe.

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su prikupljenih dokazi o djelovanju grupe za organizovani kriminal koja je vršila prevoz i distribuciju opojne droge „Kokain“ u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike u zemlje Zapadne Evrope i šire, te vršila pranje novca u višemilionskim iznosima stečenog opisanim kriminalnim aktivnostima i čiji pripadnici su tokom izvršenja krivičnih djela komunikaciju ostvarivali putem Sky ecc aplikacije.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da mu je punac ziv lijepa dusa

Ko je ta osoba od ove dvojice sa slike?
Bem ti kvazi novinare. Avdo Avdić na haparatima