fbpx

Ekološkom inspektoru dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog primanja mita

2 min. za čitanje

Ilijas Begić (58), ekološki inspektor u opštini Srebrenica, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog primanja mita i falsifikovanja službene isprave.

Begić je zbog primanja mita od 2 500 KM osuđen na dvije godine zatvora, dok mu je zbog falsifikovanja isprave izrečena kazna od osam mjeseci zatvora. Obje kazne objedinjene su mu u jedinstvenu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Republičko javno tužilaštvo RS Begića je teretilo da je uzeo 2 500 KM mita od direktora poslovnice firme “Master frigo” Milisava Jovanovića. To je uradio da bi zauzvrat sakrio navodne nepravilnosti i da ne bi kaznio preduzeće.

Prema optužnici, prvi put je uzeo 500 maraka, a zatim tokom druge kontrole iz skladišta firme je uzeo tri vreće krompira, rekavši da je jedna za njega, druga za poljoprivrednog inspektora, a treća za inspektorku. U optužnici se navodi da je od Jovanovića nakon toga tražio još 2 000 KM, rekavši mu da će biti miran četiri godine od inspekcijskih kontrola, a zatim dogovorio preuzimanje novca.

Begić i Jovanović su se našli 19. marta na parkingu mjesne zajednice u Konjević Polju, gdje je inspektor u autu dobio pare. Nakon toga, inspektor je uhapšen i kod njega je pronađen novac, poslije čega je mjesec proveo u pritvoru.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To je posao. Svaka čast, kod nas debeli sanitarni inspektor samo gleda gdje će šta pojesi. On bi pao za porciju ćevapa

“Prema optužnici, prvi put je uzeo 500 maraka, a zatim tokom druge kontrole iz skladišta firme je uzeo tri vreće krompira, rekavši da je jedna za njega, druga za poljoprivrednog inspektora, a treća za inspektorku.”
HAJ’ PARE !!! AL’ TRI VRECE K'OMPIRA !? Haman podijelio kolegama zimnicu .E jes’ hin lik zajebo… Sebi pare, a njima
k'ompir. Makar da im je dao kore za pitu, pa da makar k'ompirusu pojedu…Jos je isebi uz'o jednu da bude ubjedljivije.E, Balkane, Balkane moj ! Ima svi da proklijaju cekajuci salameta…

Kod nas Načelnik tuži sve firme u Lukavcu i dovodi im sve inspekcije, a kad inspektori izdaju rješenje da se fabrika zaustavi onda taj isti načelnik poziva radnike da protestvuju i plaća im autobuse da protestvuju u Sarajevu.Koksaraši dozovite se pamti.To Vam je isto kad Vas komšija prijavi inspektoru da ste počinili prekršaj a onda tog istog inspektora nakon što Vam izda rješenje o kazni moli da vas ne kažnjava.

Zato mi imamo Editu Dzapo najbolja u BIH da je vise ljudi kao Dzapo drzava bi davno bila u EU