Božićna čestitka

24. Decembra 2009.
2 min. za čitanje

Božić je rođendan Isusa Krista. Uz Uskrs to je glavni kršćanski blagdan, a proglašava da je Sin Božji postao čovjekom: radi nas ljudi i radi našega spasenja siđe s nebesa i utjelovi se. Tim riječima staro kršćansko Vjerovanje ispovijeda tu istinu vjere, a Novi Katekizam Katoličke Crkve potvrđuje i danas vratnice splitske katedrale, 12. st. dvijetisućljetnu vjeru Crkve da je Isus iz Nazareta začet po Duhu Svetom i rođen od Marije Djevice.

On nije rođen ni od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževljeve, nego od Boga(Iv 1, 13). Dogodilo se to u punini vremena, u vrijeme rimskog cara Augusta, u Betlehemu judejskom. Bio je u obličju Božjem i nije držao za otimačinu da bude jednak Bogu, nego je sebe poništio uzevši obličje sluge, i postao sličan ljudima i vanjštinom bio je nađen kao čovjek(Fil 2,6-7). Postao je jedan od ljudi, njima u svemu sličan osim u grijehu, naš povijesni drug i suputnik.

Blagdan Božića je stoga priznavanje Isusovog božanstva i čovještva, ali i prvi susret s njime, s cjelovitim njegovim otajstvom. Božić kao ime za taj blagdan ima osobitu ljepotu, čar i osobitu povijest. Pruža poruku o Bogu, ali isto tako poruku o čovjeku. Te dvije poruke su osnovica poruke o miru.

U božićnom svetkovanju i čestitanju te poruke dolaze do izražaja i Božiću daju osobitu intimnost i značenje obiteljskog blagdana.

Ekipa SodaLIVE portala svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti želi čestit i blagoslovljen Božić.
Od srca želimo da na ovaj blagdan obiteljskoga zajedništva, mira i dobra darujete ono što na dar primiste – ljubav.

ČESTIT BOŽIĆ!

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pridruzujem se cestitkama. Cestit Bozic svim pripadnicima katolicke vjeroispovjesti.

Cestit Bozic

Cestit Bozic svim pripadnicima katolicke vjeroispovijesti!!!

svim pripadnicima katolicke vjeroispovjesti SRETAN BOZIC!!!

cestit bozic

Čestit Božić i Sretna nova godina 🙂