BHB Cable TV iz Lukavca kažnjena sa 50.000 KM

24. Decembra 2009.
2 min. za čitanje

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) donijela je rješenje kojim se firmi BHB
Cable TV d.o.o. Lukavac izriče kazna od 50.000 KM zbog nezakonitog, višestrukog i
neselektivnog isključenja pretplatnika usluge kablovske distribucije RTV programa
firme Elta MT d.o.o. Tuzla i TX TV d.o.o. Tuzla, na području Tuzle.
Ovim činom je došlo do sprječavanja pristupa javnim telekomunikacionim uslugama,
odnosno povrede Zakona o komunikacijama, saopćeno je iz RAK-a.

Postupak je pokrenut na osnovu informacija koje su jasno upućivale na nezakonito postupanje firme BHB Cable TV, a činjenice su utvrđene na osnovu nalaza monitoring tima Agencije, kao i na osnovu službenih zabilješki sačinjenih od Policijske uprave Tuzla.

Naime, firma BHB Cable d.o.o. Lukavac je zbog rješavanja navodnih nesporazuma o realizaciji Ugovora o poslovnoj saradnji s firmom ELTA-MT d.o.o. Tuzla u Lukavcu preduzela mjere samovlasnog isključivanja pretplatnika firme Elta MT d.o.o. Tuzla, te firme TX TV d.o.o. u Tuzli s namjerom da tim pretplatnicima onemogući pristup javnoj telekomunikacionoj usluzi kablovske distribucije RTV programa.

Kako naglašavaju u RAK-u, sve ukazuje na to da su opisane radnje poduzete isključivo u svrhu osvete za ranija nezakonita isključenja koja je ELTA MT d.o.o. Tuzla poduzimao prema pretplatnicima na području Lukavca.

Na kraju, iako je BHB Cable d.o.o Lukavac mogla tražiti sudsku zaštitu svojih prava u vezi sa sporom s firmom ELTA-MT d.o.o. Tuzla u Lukavcu, te donošenje odgovarajućih privremenih mjera zabrane i naknadu pričinjene štete, ova firma se odlučila da svoja navodna prava ishodi samovlasnim putem, čime je nanesena direktna šteta građanima, navode u RAK-u.

(FENA/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

EH KAD CE OVAKO BIT JEFTINO U LUKAVCU INTERNET

ne reklamiram vec sam razocaran zasto je tuzlaka bolji net i jeftiniji … hvala nacelnice nista necinis da bi bilo bolje lukavcanima..

Samo opet glasajte za iste stranke 15 god.. i sigurno ce vam bit isto il GORE ne sigurno bolje 😛

(REKLAMIRANJE ZABRANJENO)

Ma, najbolje bi bilo da svi napustimo državu, pa da negdje iz Finske dijelimo pamet drugima!

Ja mislim da je najbolje da ponovo izadjete svi na izbore, glasate se trenutno vladajucu strukturu i da nam ponovo odbiju ponudu za besplatan internet. Naravno , u isto vrijeme da zadrze oba kablovska operatera da nam drze monopol i cvikaju zicu kako im je ceif! Boze, hocemo li se ikad opametiti!?