fbpx

U Italiji uhapšen državljanin BiH, u njegovom kamionu pronašli 50kg kokaina

1 min. za čitanje

Državljanin Bosne i Hercegovine, star 49 godina, uhapšen je nakon što je u njegovom kamionu pronađeno čak 50 kilograma kokaina, čija je ulična vrijednost procijenjena na pet miliona eura, javili su italijanski mediji.

Policija ga je zaustavila u općini Regelo tokom rutinske kontrole na odmaralištu na autocesti, nakon čega su odlučili pregledati vozilo. U unutrašnjosti kabine, iza vozačevog kreveta, pronašli su pet vreća s ukupno 50 kilograma supstance koja je naknadno identificirana kao kokain.

Muškarac je pokušao sakriti ogromnu količinu droge u kabini svog tegljača, držeći pakete što bliže sebi. Sakrio ih je iza sklopivog kreveta na kojem se odmarao između putovanja.

Nije im trebalo dugo da otkriju težak teret: iza kreveta vozača pronašli su pet prozirnih plastičnih paketa. Svaki je sadržavao oko deset kilograma supstance za koju je, nakon testiranja, potvrđeno da je kokain, kao što su policajci odmah i sumnjali.

Prema izjavi policije, ulična vrijednost zaplijenjenog kokaina iznosi oko pet miliona eura (9,78 miliona maraka). Vozač iz BiH odmah je, prema nalogu tužitelja iz Firence, sproveden u zatvor Prato, gdje će čekati daljnju pravnu proceduru.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments