fbpx

Upućena inicijativa za elektronsko preuzimanje CIPS-a

1 min. za čitanje

Omer Berbić, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla, tražio je od Grada Tuzle da oslobodi građane od fizičke dostave CIPS-a te da, u dogovoru s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH kao i s Agencijom za identifikaciju dokumenata i razmjenu podataka BiH uspostavi elektronsko rješenje.

„Državni ministar saobraćaja i komunikacija Edin Forto i direktor IDDEEA-e pokrenuli su inicijativu prema opštinama, gradovima, kantonima i Federaciji da se izbjegne upotreba CIPS dokumentacije odnosno da mi na svojoj ličnoj karti imamo CIPS koji se može faktički elektronskim putem koristiti odnosno dokazati“, navodi Berbić.

- Marketing -

Elektronsko rješenje za preuzimanje CIPS obrasca uveliko bi olakšalo prijavu na javne pozive i značajno smanjilo gužve u gradovima. Dugi redovi i čekanja koja opterećuju građane i stvaraju nepotrebne gužve u institucijama ne samo da dovode do gubitka vremena, već i do povećane administrativne opterećenosti, zaključuje Berbić.

Iz IDDEEA-e navode da im je krajnji cilj osigurati da građani Bosne i Hercegovine imaju olakšan pristup svojim dokumentima, čime će unaprijediti kvalitetu njihovog svakodnevnog života.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments