fbpx

Stanje na cestama: Mjestimično vlažan kolovoz, radovi na magistralnim putevima

2 min. za čitanje

Stanje na cestama 01. 11. 2023.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je smanjena zbog magle. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Vozače podsjećamo da je od danas zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj) i preusmjeren kroz naselje Lužani.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača još danas i sutra od 10 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Banja Luka-Čađavica, dionici Han Kola-Stričići. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcem (Han kola-Ledenice-Stričići).

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog vjerskih praznika Svi sveti i Dušni dan danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments