fbpx

Skupština TK: Inicijativa za direktno emitovanje sjednica

2 min. za čitanje

Poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Bego Gutić (SDA) podnio je dvije inicijative Skupštini TK. Jedna se odnosi na direktno emitovanje sjednice Skupštine TK u programu RTV TK pored standardnog termina emitovanja subotom, dok drugom inicijativom predlaže da Skupština TK donese zaključak kojim će se obavezati Vlada TK, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i JU Direkcija regionalnih cesta TK da su dužni da godišnje finansijske planove JU Direkcije regionalnih cesta dostavljaju Skupštini TK na razmatranje i usvajanje.

˝Direktnim emitovanjem sjednica Skupštine TK zadovoljio bi se osnovni princip u radu zakonodavne i izvršne vlasti, princip transparentnosti. Smatram da se radi o inicijativi koja ima svoju opravdanost u činjenici da direktno emitovanje sjednica Skupštine TK možemo smatrati javnim interesom. Poslanici su dobili direktan mandat od građana i za svoj rad su odgovorni građanima Tuzlanskog kantona˝, izjavio je Gutić.

Prema njegovim riječima, JU Direkcija regionalnih cesta TK je trenutno jedina javna ustanova kojom upravlja Vlada TK čiji se finansijski planovi ne razmatraju na sjednicama Skupštine TK. ˝Smatram podnošenje ove inicijative posebno imajući u vidu činjenicu da se radi o javnoj ustanovi koja obavlja značajnu društvenu djelatnost i na godišnjim nivou upravlja finansijskim sredstvima u iznosu od oko 17 miliona KM˝, istakao je Gutić za TIP.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bego se opametio dok Žare neće nikad