SIOUX Lukavac: Hrabrost pokažite znamo da jaki ste!

2 min. za čitanje

U prethodnih nekoliko dana, mnogo se prašine podiglo oko nedjeljnog dvoboja između lukavačkog Radničkog i mostarskog Veleža. Ova dva tima sastaju se u nedjelju u okviru 19.kola Prve lige FBiH, na stadionu Jošik.

UO FK Radnički Lukavac, preduzeo je sve potrebne mjere u cilju što bolje organizacije ovog susreta, te je tako danas, u prostorija MUP-a u Lukavcu održan sastanak predstavnika našeg kluba i policijskih službenika u vezi sa organizacijom ovog susreta. Iz mostarskog kluba, najavljen je dolazak oko 150 najvatrenijih navijača (Red Army), koji će biti smješteni na sjevernoj tribini stadiona Jošik.

Kako bi se gostujući navijači što bolje osjećali na našem stadionu, SIOUX-i su se odlučili uključiti u samu organizaciju ovog susreta, tako što će urediti dio tribina predviđen za goste. “Vrlo dobro znamo kako je naporan put do Mostara i nazad, ali znamo i kako je biti lijepo dočekan. Odlučili smo da ovaj dio tribina uredimo za naše goste, a nadamo se da će se oni prijatno osjećati na našem stadionu. Tenzije i pritisak stvoren u javnosti, nije i ne smije biti razlog eventualne netrpeljivosti između navijača, jer sve nas spaja ljubav prema fudbalu i svom voljenom klubu. Našim gostima svakako želimo dobrodošlicu i pozivamo ih na fer i korektno navijanje.”

Što se tiče samog susreta najvatreniji navijači Radničkog parolama postavljenim na najprometnijim lukavačkim ulicama, pozvali su svoje sugrađane da svojim prisustvom daju podršku FK Radnički u borbi za opstanak.

 

Osim na uređenju tribine za goste, naši navijači dali su svoj doprinos izgledu stadiona tako što su uredili sam prilaz službenim prostorijama, te mu tako dali jednu sasvim drugačiju sliku.

 

Susret se zbog nastupa reprezentacije BiH igra u nedjelju na stadionu Jošik sa početkom od 15:30, a SIOUX-i su na pomoćnom terenu ostavili i jaku poruku za svoje igrače:

“Grb na vašem dresu zahtijeva srce na teren, hrabrost pokažite, znamo da jaki ste.”

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo za navijače,samo pošteno pa ko bude bolji,mada u našem fudbalu u igri su uvijek sudije i savez al eto valja igrat fer pa šta bude..Naprijed Radnički….