fbpx

Selma Sejdinović ostvarila rezultat karijere

1 min. za čitanje

eju-47219Prvog dana takmičenja naši judisti su osvojili dvije medalje i to bronzane što je svakako veliki uspjeh.

Rezultat karijere ostvarila je Selma Sejdinović. Naša mlada takmičarka je danas imala svoj dan i napravila veliki rezultat u kategoriji do 52kg. Sejdinović je u 1.kolu bila slobodna, a u 2.kolu je porazila Austrijanku Saru Mudri. Našu predstavnicu je u trećem kolu zaustavila kasnija šampionka Njemica Maria Ertl, ali njenim prolaskom u finale Sejdinović je dobila priliku da se bori za bronzu. Protivnica u meču za bronzu bila je Kathrin Frey iz Švicerske, a naša judistkinja je ostvarila pobjedu karijere.

Selma je poslije osvajanja titule prvaka Balkana dokazala da spada u sam vrh Bosanskohercegovackog džuda i ovim je potvrdila svoju kandidaturu za odlazak na Mediteranske igre.

Na Evropskom kupu u Sarajevu nastupile su jos dvije Lukavčanke, Selma Ograšević i Lejla Sejdinović. One nisu uspjele ostvariti rezultat, ali ovo će im biti veliki podsticaj za nastavak sportske karijere.

Sledećeg vikenda 6.aprila u Lukavcu se odrzava Prvenstvo Federacije u judou za dječake, djevojčice, kadete, kadetkinje, juniore i juniorke. Takmičenje će biti održano u dvorani Ekonomsko-hemijske škole.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo Selmo!
Jadno je od strane naše opštine što se ovakvi sportisti ne finansiraju.