fbpx

Premijer Halilagić najavio rekonstrukciju M4 (Šićki Brod – Lukavac) : Procedura se privodi kraju

1 min. za čitanje

Magistralni put Tuzla – Doboj, jedan je od onih putnih pravaca koji godinama čekaju rekonstrukciju, a uslovi u vožnji su poprilično teški, posebno kada se u obzir uzme značaj ove dionice za stanovništvu Tuzlanskog kantona, ali i privredu.

Godinama unazad je redovno održavanje podrazumijevalo samo uklanjanje nedostataka koji značajno mogu uticati na sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Prošle je sedmice, u kabinetu premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Fadila Novalića, održan sastanak sa premijerom TK, Irfanom Halilagićem i načelnicima općina Tuzlanskog kantona, na kojem je razgovarano o putnoj deblokadi Tuzlanskog kantona. Određeni stavovi su usaglašeni, a na narednim sastancima trebali bi biti određeni i naredni koraci.

Danas je, koristeći društvene mreže, premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić najavio rekonstrukciju dijela M4 na potezu Šićki Brod – Lukavac (ulaz u grad), a za realizaciju ovog projektra zaduženo je Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine. Kako je potvrdio i sam Halilagić tender za ove radove je raspisan, a procedura izbora najpovoljnijeg ponuđača je pri samom kraju.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bice 3 mjeseca hajd kroz Bistarac

Hopa bato,samo da ne zaborave i onaj kružni na magistrali što su ga obećali prošle godine

I da ne zaborave kod semafora popravit moze se karter komplet isčupat