Mjesna zajednica će biti sredina organizovanog življenja

1 506

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je od početka svoga djelovanja zastupala tezu da Bosna i Hercegovina treba biti decentralizovana država u kojoj se većina ovlasti nalazi na lokalnom nivou, ali da ta decentralizacija ne smije biti izgovor za etničku podjelu zemlje.

Na području općine Lukavac proces decentralizacije će u značajnoj mjeri zaživjeti, naročito u periodu nakon lokalnih izbora jer građani su tokom dosadašnjeg djela predizborne kampanje prepoznali glavne ciljeve politike koju vodi općinska organizacija SBiH Lukavac. Mjesna zajednica će biti sredina organizovanog življenja u kojoj pojedinac zaslužuje apsolutne slobode kao i poboljšanje standarda življenja.

Sinoć su kandidati SBiH Lukavac na predstojećim lokalnim izborima, na predizbornom skupu u mjesnoj zajednici Poljice Donje predstavili izborni program SBiH Lukavac. Skup je održan na sportskom poligonu osnovne škole u Poljicu Donjem pred oko dvije stotine prisutnih građana. Na skupu su se obratili kandidati sa liste za općinsko vijeće: Memić Admir, Ibrahimović Sabiha, Muminović Sead, Bećirović Suada, Ejubović Nusmir, Beganović Ejub, Osmanbegović Dževdet dr.Đeđo, i kandidat za načelnika općine Lukavac Osmanović Midhat dr.Mido. Svi kandidati u svojim kazivanjima istakli su prioritetnu potrebu otvaranja novih radnih mjesta kroz mala i srednja preduzeća, zaštitu životne sredine kroz uvođenje ekoloških standarda koji se primjenjuju u državama Evropske Unije, osnivanje zemljoradničkih zadruga koje će za svoj rad značajnu potporu imati od općinske administracije. Posebno je naglašena potreba za razvoj turizma u ruralnim seoskim oblastima a mjesna zajednica Poljice Donje je u velikom djelu svoga teritorija naslonjena na jezero Modrac koje predstavlja biser među turističkim destinacijama u Bosni i Hercegovini.

U mjesnoj zajednici Poljice Donje postoji velika potreba za oživljavanjem poljoprivredne proizvodnje na privatnim imanjima, gdje bi se proizvodila zdrava hrana i zaposlio značajan broj mlade nazaposlene radne snage. SBiH Lukavac će pobjedom na predstojećim lokalnim izborima raditi na poboljšanju sistema vodosnadbijevanja i izgradnji kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Poljice Donje. Općinski izborni štab SBiH Lukavac obavještava članove i simpatizere stranke da će se 22.septembra (subota) održati tribina u mjesnoj zajednici Devetak, a u ponedjeljak 24.septembra predizborni skup u Domu kulture Puračić.

( Press služba SBiH Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sejfo

Šta sve ljudi neće nalagati za 400 KM paušala mjesečno i 150 KM po održanoj sjednici. Vidim da su doktori redovni na skupovima a u domu zdravlja nema ko raditi.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x