fbpx

Hajrudin Hodžić (SDP): Zašto u Centru za kulturu ne nastupaju Šogan, Nerka, Robija, braća Salkić…

1 min. za čitanje

U toku je 12. sjednica OV Lukavac, a vijećnici trenutno razmatraju i usvajaju Program rada sa finansijskim planom za 2023. godinu “Centra za kulturu” Lukavac.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP BiH, Hajrudin Hodžić, zbunjeno je komentarisao zbog čega Centar za kulturu na važne manifestacije ili poseban datum ne poziva “eminentne” estradne umjetnike grada Lukavca.

On je predložio da Centar za kulturu u ovoj godini na bitne manifestacije ili kao posebnu manifestaciju organizuje koncert umjetnika kao što su Šogan, Nerka, braća Salkić, Robija, Fraljanović…

Da li će Centar za kulturu prihvatiti ovaj prijedlog ostaje da se vidi.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo ću reći da je nažalost ovo slika realnosti kulture općenito naseljenika Balkana. Korida u Čevljanovićima okupi 100 000 ljudi dok koncert klasične muzike okupi 20 rođaka, rodica i ostale porodice od izvođača.

Treba se graditi, treba postaviti temelje da za nekih 10ak godina na ovu izjavu gledamo sa osmijehom i kažemo srećom da ovo sebi nismo dopustili.

Pa to su druze kafanski/klubski pjevaci i muzicari. Za takav vid umjetnosti, postoje takve ustanove. Tamo rade, tamo pripadaju i ne treba ih dirati. To sto ih nazivas umjetnicima, ok, to stoji. Svako ko se bavi nekim vidom umjetnosti moze se nazivati umjetnikom, ali ipak postoji razlika u nivou umjetnosti. Dijete koje slika, moze se nazivati umjetnikom, al ne moze izlagati galeriju tamo gdje je izlaze Picaso.

E jbg druze Hajrudine ti bi da ti pjeva Sike,Kejdura,Hazre pa i Đani. A i za Cecu se ne bi bunio.
Na koje gluposti trosis govornicu.
Sto se tiče Nerke ona nastupa svaku noc. Jos nije zavjese kupila.

Ko ti je Šogan jbt konj

Zovi sina kojeg si uštelio da pjeva, ili kćerku što si uguro u opštinu da “radi” bez završenog fakulteta da pjeva i veselje vam pravi.