fbpx

Građane općine Lukavac pozivamo da u nedjelju 7.oktobra dostojanstveno glasaju

3 min. za čitanje

U srijedu 03.oktobra, 2012 godine su kandidati SBIH za Općinsko vijeće Lukavac i kandidat za načelnika općine Lukavac Osmanović Midhat – dr.Mido sudjelovali na tribini SBiH u mjesnoj zajednici Babice i predizbornom skupu u naselju Mosorovac ( mjesna zajednica Turija ).

Tribina SBiH je održana u Domu kulture Babice. Prisutni građani su sa nesebičnom podrškom, stavili do znanja da na nedjeljnim izborima očekuju promjene u vlasti općine Lukavac. Na ovoj tribini govorili su: Sead Muminović, Denis Talović, Mihad Sakić i kandidat za načelnika općine Lukavac osmanović Midhat – dr.Mido. Istaknuto je da će SBiH pobjedom na izborima u Lukavcu, raditi na pravednijem ulaganju u svaku mjesnu zajednicu. Pomoći građanima babica dovršetak izgradnje lokalnog vodovoda. Staviti u funkciju mjesni Dom kulture i osigurati redovni dolazak ljekara iz lukavačkog Doma zdravlja. Svakako da neće izostati podrška razvoju kulture, sporta i drugih oblika tzv. nevladinog omladinskog djelovanja u MZ Babice.

Predizborni skup u naselju Mosorovac, u kojem većinski dio stanovništva čine iz Podrinja protjerani Bošnjaci, održan je pod otvorenim nebom na jednoj od velikog broja mjesnih njiva. Skupu je prisustvovalo više od stotinu okupljenih mještana. Svoje obraćanje građanima Mosorovca imali su kandidati za Općinsko vijeće Lukavac: Sanela Jusufović, Adil Tokić, Amela Junuzović, Dževdet Osmanbegović-dr.Đeđo i kandidat za načelnika općine Lukavac Osmanović Midhat – dr. Mido, koji je obraćajući se prisutnim građanima na skupu naglasio: „Mosorovac ima dosta planova u oblasti infrastukture, a to su: neriješeno pitanje kanalizacione mreže, izgradnja Doma kulture, sportskog igrališta i drugih važnih pitanja. Kada SBiH u Lukavcu bude vlast osigurat ćemo uslove, sredstva uključujući i ljude iz Dijaspore koji će sigurno pomoći da se brže urade svi planirani poslovi.“

Bosnakohercegovačka dijaspora je brojna, mlada, integrisana u novim životnim i radnim sredinama, sačinjena od velikog broja visokoobrazovanih ljudi i stručnjaka u raznim oblastima, značajan je finansijski resurs, spremna je pomoći svojim rođacima i komšijama, to će se na najsvijetliji način primijeniti u naselju Mosorovac u narednom četverogodišnjem periodu, kada će Stranka za Bosnu i Hercegovinu postati značajan faktor u obavljanju najvažnijih poluga u organima vlasti općine Lukavac.

Građane općine Lukavac pozivamo da u nedjelju 7.oktobra dostojanstveno glasaju, svoje povjerenje ukažu kandidatima SBiH za Općinsko vijeće Lukavac i kandidatu za načelnika općine Lukavac Osmanović Midhatu – dr.Midi.

Glasajmo za promjene, a promjene će uslijediti, kada SBiH u Lukavcu ostvari izbornu pobjedu.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gradjani opcine Lukavac; Hukile izadjite na izbore i dajte svoj glas kome hocete. Ali nemojte ako nije “HUKILE”!

Nema slike nigdje heheheheh ko ih bilo puno…….:))

ako Bog da vi ćete doživjeti katastrofalan rezultat a onolike pare potrošili za kampanju. Nije bitno ko će pobijediti jer svi su bolji od vas.

Što su zabili,zabili su,sad jedino mogu sebi zabit.