fbpx

Poziv za prijavu projekata i programa za dodjelu donacija/sponzorstava u 2020. godini

2 min. za čitanje

Fabrika cementa Lukavac kao društveno odgovorna kompanija nastavlja svoju dugoročnu kampanju »U prijateljstvu s prirodom«, te u skladu sa Odlukom Uprave broj 085/2020 od 5.2.2020. godine, objavljuje poziv za prikupljanje prijedloga projekata za dodjelu donacija i sponzorstava, koje će odobravati u skladu sa budžetom predviđenim za ove namjene u 2020. godini.

Pozivamo sve obrazovne ustanove i registrovana udruženja sa područja Opštine Lukavac, koja svojim radom promovišu zaštitu okoliša, sprovode društveno korisne i kreativne projekte iz oblasti ekologije, sporta, obrazovanja, humanitarnog rada, te podstiču razvoj ekološke svijesti, da prijave svoje projekte i programe.

Prednost će imati projekti namijenjeni mladim naraštajima, uz promociju njihovog zdravog načina života, u druženju s prirodom i brige o njoj, kao i svi oni koji mogu doprinijeti unapređenju okoliša i uslova življenja u lokalnoj zajednici.

Za prijavu projekta/programa potrebno je popuniti prijavni obrazac, te isti dostaviti na e-mail adresu:

info@fclukavac.ba
Predmet: »Donacije/sponzorstva 2020 – prijava projekta«

Poziv za prijem prijedloga projekata otvoren je od 11.02. do 29.02.2020. godine. Ocjenu i odabir projekata će izvršiti komisija Društva, a spisak odobrenih projekata će biti objavljen na web stranici Fabrike cementa Lukavac www.lukavaccement.ba u roku od 30 dana od dana objave poziva za podnošenje prijedloga projekata.

Napominjemo da će se u obzir uzeti isključivo prijedlozi projekata ustanova/udruženja sa aktivnim žiro računom, te projekti koji su dostavljeni elektronskim putem, na pravilno ispunjenom prijavnom obrascu, uz pridržavanje gore navedenih uputa.

Aplikanti odobrenih projekata će po isteku roka za realizaciju projekta, navedenog u prijavnom obrascu, Fabrici cementa Lukavac podnijeti izvještaj o sprovedenim aktivnostima i utrošenim sredstvima (odgovarajući obrazac će biti dostavljen nakon odobrenja projekta).

Za sve dodatne informacije naša kontakt adresa je: info@fclukavac.ba

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast za FCL ovo nije prvi puta da ova fabrika radi ovakve donacije sto se nebi reklo za Sisecam i onaj Cernobil sto najvise zagadjuju kanton citav.Ima nekoliko parkova u LK koje bi bilo lijepo obnoviti ali mislim da bi trebao i onaj novi dio grada iza gradske dzamije da dobije neko djecije igraliste i neki sportski poligon jer tamo mladja populacija nema takvih stvari.Bilo bi lijepo da opcina izdvoji neka sredstva i otkupi komad zemlje za te namjene jer privatne firme kupuju zemljiste samo za zgrade i parking prostore.