fbpx

Organizacija šehida i poginulih boraca: Uručena plaketa direktoru JP Rad, Nehrudinu Osmiću

2 min. za čitanje

Danas je u kabinetu direktora JP Rad Lukavac, upriličen prijem za članocve Organizacije porodica šehida i poginulih boraca. Tom prilikom je od strane članica ove Organizacije direktoru uručena plaketa kao znak zahvalnosti za nesebičnu podršku šehidskoj i boračkoj populaciji.

Podrška direktora Nehrudina Osmića najviše se ogleda prilikom popune upražnjenih radnih mjesta u ovom Javnom preduzeću, a običaj je da se djeci šehida i poginulih boraca daje određena prednost prilikom provođenja konkursne procedure, a u skladu sa Zakonima o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica Federacije BiH, odnosno kantona. U razgovoru obavljenom sa direktorom, članice ove Organizacije istakle su da se osim Osmića, niti jedan drugi direktor Javnih ustanova i preduzeća nije javio nakon što su im dostavljeni spiskovi djece iz porodica kojima je pomoć potrebna. Pismo je poslano na 23 adrese.

“Niko se ne može mjeriti sa ovim što je direktor JP Rad, Nehrudin Osmić, do sada učinio za porodice šehida i poginulih boraca. Mi smo neizmjerno zahvalne, posebno na razumijevanju i volji za saradnjom u narednom periodu. Ova plaketa je samo mali znak zahvalnosti za sve do sad učinjeno.” – izjavila je za naš portal Sanel Nuhić, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

“Meni je ovo svakako velika čast i zadovoljstvo, i neizmjerno sam zahvalan na uručenoj plaketi. Posebno mi je drago što iza ove zahvale stoji ovakva Organizacija koju čine porodice boraca sa kojima sam zajedno proveo ratni period. Posebno naglašavam da sam spreman u svakom smislu, dati podršku prilikom zapošljavanja djece šehida, poginulih boraca i RVI. Žalosno je da postoji neki koji se ogluše na pozive porodica boraca, a isto je tako žalosno i da postoje ljudi kojima primljena djeca na zadnjem konkursu JP Rad, iz nekog razloga smetaju. Nadam se da će uskoro i ostali krenuti mojim putem.” – istakao je direktor JP Rad Lukavac, Nehrudin Osmić.

Podijeli ovaj članak