fbpx

Nagradna igra: Proslavite 8. mart u Pragu (3 dana, 2 noći sa doručkom i večerom) 50% povoljnije!

7 min. za čitanje

Šta je potrebno uraditi?

– Podijelite/share članak uz komentar “8. mart ću provesti u bajkovitom Pragu (3 dana, 2 noći sa doručkom i večerom)”

– U Facebook komentaru ispod ovog teksta (zbog evidencije) napišite isti tekst tj. “8. mart ću provesti u bajkovitom Pragu (3 dana, 2 noći sa doručkom i večerom)”

I to je to! Nagradit ćemo 5 posjetitelja vaučerom od 107,5KM koji može iskoristiti za ovo putovanje i posjetiti Prag i Bratislavu za 107,5KM!

Izvlačenje u nedjelju, 2. marta. u 23:00 sata. Isplatu kompletnog iznosa, nagrađeni moraju izvršiti do utorka, 4. marta.2013.

Ljubaznost stanovnika, široke ulice, povjetarac s Vltave i impozantne građevine mogu se naći samo u ovom malom raju. Ono što gradu daje prednost jeste osjećaj da ste u davnom 15. vijeku, kada su vladali kraljevi, jer je prepun dvoraca, sinagoga i crkava koji oduševljavaju turiste baš kao i zgrade sa fasadama punim skulptura i ornamenata.

Prag6

Kada posjetite ovaj čudesni grad, razumjet ćete zašto ga zovu prijestolnicom Evrope. Hradčani (Praški dvorac), najveći stari dvorac na svijetu, čija površina iznosi više od 70.000 kvadratnih metara, najpopularnije je mjesto za obilazak. Sagradio ga je u devetom vijeku princ Borivoj, a dvorac se od tadašnje drvene tvrđave okružene zemljanim bedemom transformisao u impozantnu građevinu.

Kako je svaki vladar dvorcu davao neki svoj pečat, on je danas prava mješavina stilova. Na njemu su izvršene četiri velike rekonstrukcije, ali je zadržao izgled koji je dobio u 18. vijeku, tokom vladavine Marije Terezije ali o tome ćemo se upoznati sa našim vodičem tokom putovanja…

1. Dan | 06.03.2014. – Lukavac i Tuzla (Četvrtak)

Polazak autobusa iz Tuzle u 17,00h vožnja preko BIH, Hrvatske, Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.

2. Dan | 07.03.2014. – Prag (Petak)

Dolazak u Prag predviđen je u jutarnjim satima. Fakultativni obilazak grada u pratnji stučnog vodiča. Vidjet ćemo: PRAŠKI DVORAC, ŠPANSKU SALU, monumentalnu građevinu iz X vijeka, katedralu SVETOG VITA sa kapelom SV. VACLAVA i grobnicama čeških kraljeva, staru KRALJEVSKU PALATU, VLADISLAVLJEVU DVORANU, baziliku SV.ĐORĐA i ZLATNU ULICU sačuvanog izgleda iz XVI veka.

Prag

Nastavak razgledanja kroz Malostranske namjesti. Prelazimo Vltavu KARLOVIM MOSTOM; STARA KULA na mostu i spomenik KARLU IV. Karlovom ulicom dolazimo na STAROGRADSKI TRG sa čuvenim astronomskim satom “ORLOJ”; praški geto – JEVREJSKA ČETVRT sa desetak sinagoga, VACLAVSKE NAMJESTI, nacionalni MUZEJ, nacionalno POZORIŠTE i čuvena BARUTNA KULA….

Prag5

Prijava u hotel planirana je u 14,00 sati. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za samostalne posjete brojnim muzejima, galerijama i drugim znamenitostima na koje će vas uputiti vaš vodič do večernjih sati i individualnog povratka u hotel. Večera i noćenje.

3. Dan | 08.03.2014. – Prag (Subota)

Doručak. Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet u Karlovy Vary u pratnji stručnog vodića. Karlovy Vary (u prijevodu Karlove toplice) smještene su oko 120 km zapadno od Praga na sutoku rijeka Ohra i Tepla;

Riječ je o najpoznatijim, najatraktivnijim i najvećim češkim toplicama. „Legenda kaže da je Karlo IV, češki kralj i rimski car iz 14. st. po kojemu su toplice i dobile ime, otkrio izvore mineralne vode prilikom lova na jelena. Tada je još ovaj prostor bio nenaseljen. Karlo IV je imao ovdje lovačku kuću i često bi tu dolazio u lov. Prilikom jednog takvog lova, jedan od njegovih goniča bio je ranjen, te je pao u vruću izvorsku vodu.

Međutim, kako je ostao ležati u toj vodi, njegova je rana zacjeljivala. Karlo IV uočio je tu promjenu, te je i sam odlučio isprobati djeluje li voda ljekovito i na njegove kosti, s obzirom da je imao sa njima problema. Upravo je njegovo otkriće rezultiralo osnivanjem toplica. Htio je da ovo postane mjesto koje će služiti kao odmaralište i lječilište.

Na zna se točno kada je grad osnovan, ali pretpostavlja se da je to bilo oko 1350 godine. 1370. grad dobiva privilegij slobodnog grada. Sam grad se je razvio oko lovačke kuće Karla IV, tačnije njegovog gotičkog tornja na stijeni. Ispod njega je 1520. utemeljena vijećnica.“

Nakon povratka u poslijepodnevnim satima slijedi fakultativna vožnja brodom na rijeci Vltavi. Povratak u hotel. Večara i noćenje.

4. Dan | 09.03.2014. – Prag – Bratislava – Tuzla ( Nedelja )

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Bratislavi. Obilazak grada sa stručnim vodičem te odlazak u jedan od najvećih tržnih centara u Slovačkoj. Ko ne želi, može uživati u ljepotama grada. U Bratislavi ostajemo u dogovoru sa grupom nakog čega krećemo za Bosnu i Hercegovinu. Dolazak u Tuzlu je planiran u kasnim noćnim satima. Kraj usluge

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom ( TV video, WC, caffe – bar, klima uređaj)
 • 2 noćenja na bazi 2 polupansiona (doručak i večera) u Pragu u hotelu sa 4* u ½ sobi – POGLEDAJTE IZGLED HOTELA I SOBA
 • Pratilac grupe
 • Organizacija putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Obilazak grada u pratnji stručnog vodiča (Prag i Bratislava) – 15 eura
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (10 KM po osobi)
 • Fakultativni izlet u Karlovy Vary – 10 Eura ( Minimalan broj putnika – 35)
 • Vožnja brodom Vltavom u trajanju od 1h – 10 Eura (Minimalan broj prijavljenih 20 )

Polazak: Četvrtak, 06 Mart 2014.godine

 • Iz Tuzle: 17:00 sati ispred Hotela Tuzle
 • Iz Lukavca: 17:30 sati (Ispred TC Konzum)
 • Iz Srebrenika: 18.15 sati (Ispred Pekare “Magistrala”)

Više informacija:

035/55 74 50 (Lukavac Travel)
061/31 84 74 (Lukavac Travel Lukavac)
064/44 22 066 (Lukavac Travel Tuzla)

FACEBOOK DOGAĐAJ

Šta je potrebno uraditi?

– Podijelite/share članak uz komentar “8. mart ću provesti u bajkovitom Pragu (3 dana, 2 noći sa doručkom i večerom)”

– U Facebook komentaru ispod ovog teksta (zbog evidencije) napišite isti tekst tj. “8. mart ću provesti u bajkovitom Pragu (3 dana, 2 noći sa doručkom i večerom)”

I to je to! Nagradit ćemo 5 posjetitelja vaučerom od 107,5KM koji može iskoristiti za ovo putovanje i posjetiti Prag i Bratislavu za 107,5KM!

Izvlačenje u nedjelju, 2. marta. u 23:00 sata. Isplatu kompletnog iznosa, nagrađeni moraju izvršiti do utorka, 4. marta.2013.

Podijeli ovaj članak