fbpx

Lukavac: Muzička škola “Amadeus” vrši upis novih članova

2 min. za čitanje

Privatna muzička škola “Amadeus” iz Sarajeva koju je osnovao profesor i dirigent Sarajevske filharmonije Emir Nuhanović i ove godine vrši upis novih članova u pripremni i prvi razred muzičke škole “Amadeus” odjeljenje u Lukavcu.

Ove godine neki od učenika su imali priliku učestvovati i predstaviti školu “Amadeus” na raznim dešavanjima kao što su koncert Muzički Most održan u BKC-u u Tuzli, zatim na otvorenju Lukavačkog Sajma “List” u Lukavcu, na otvorenju Naučno Istraživačkog kampa za mlade NIK u Lukavcu, takođe smo gostovali i na radio televiziji Slon. Izjavio je za naš portal Dino Kovačević, profesor u muzičkoj školi Amadeus.

Na kraju školske godine u prostorijama Doma Kulture u Lukavcu održano je takmičenje učenika muzičke škole “Amadeus” gdje su nastupili učenici iz Lukavca i Kalesije.Takmičenje je proteklo sa odličnim rezultatima.

Osnovni cilj naše škole “Amadeus” je da kod djece probudi interes i razvije ljubav prema muzici kao i da steknu znanje na muzičkim instrumentima. U Lukavcu se trenutno radi na tri odsjeka: Harmonika, Klavir i Klarinet. U zavisnosti od interesovanja novih članova planirano je početi sa radom i na ostalim instrumentima. Mnogi profesori su ukazali povjerenje školi Amadeus a među njima je i talijanski dirigent Ricardo Mutti. Dodjite da sviramo i pjevamo. Izjavio je Dino Kovačević, profesor u muzičkoj školi Amadeus.

Za više informacija obratite se Dini Kovačeviću u Lukavcu na broj 061-884-951 ili email: dino_kovacevic@windowslive.com

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments