fbpx

Lukavac: Velikom zabavom proslavljen 3. rođendan igraonice “Čarolija” (FOTO)

3 min. za čitanje

Uz zabavan program, u društvu animatora, proslavljen je 3. rođendan igraonice “Čarolija” Lukavac.

Koncepcija igraonice Čarolija je da se precizno osmišljenim programom omogući djeci razvoj i usavršavanje na intelektualnom, kulturnom i sportskom planu te da se djeca kroz kreativnu igru edukuju i ohrabre da ispolje svoju skrivenu genijalnost još u ranom djetinjstvu.

Željela bih ovom prilikom da se zahvalim svim roditeljima na ukazanom povjerenju u protekle tri godine našeg rada. Vjerujemo da su prepoznali našu želju i trud da najmlađim pružimo učenje na jedan jedinstven i zabavan način, izjavila je na početku razgovora za naš portal voditeljica igraonice, dipl. def. logoped Amila Rikert.

Dječija igraonica “Čarolija” je ugodan i moderno opremljen prostor za djecu koji se nalazi u ulici Branilaca Bosne, u zgradi “Dženex” od strane Caffe bara “Aqua”.

Primarni cilj igraonice je da djeca iskažu svoje talente te da se kroz različite aktivnosti dobro zabave i edukuju. U prijatnom ambijentu vas očekuje stručno, edukovano, ljubazno i predusretljivo osoblje kao i logoped koji svakodnevno prati govorno – jezički razvoj djece i njihove grafomotoričke vještine. Inovativni i neobični elementi za igranje čine ovu igraonicu jedinstvenom, pa svakako imate dovoljno razloga da posjetite ovo mjesto, te se opustite i obradujete vaše mališane.

U protekle tri godine u Čaroliji djeluje niz aktivnosti kao što su plesna škola koja broji oko tridesetak članova, škola sa logopedom, časovi engleskog jezika za najmlađe i mnoštvo kreativnih i edukativnih radionica, izjavila je u razgovoru za naš portal gospođa Rikert i dodala:

Moram naglasiti da u Čaroliji u posljednjoj godini dana veoma uspješno radi i novootvoreni logopedski kabinet koji je prilagodjen individualnim logopedskim časovima koji podrazumijevaju: savjetodavni rad, dijagnostiku, stimulaciju i terapiju govora i glasa.

Kompletan logopedski program je pod vodstvom dipl. def. logoped Amila Rikert koja je certificirana za rad sa logopedskim sondama koje se koriste u tretmanu djece sa dijagnosticiranom dislalijom (poremećaj izgovora pojedinih glasova).

Plan i program terapije se pravi isključivo individualno poštujući sve posebnosti, navike i mogućnosti svakog pojedinog djeteta. Nastojim da se u svakom trenutku prilagodim konkretnim potrebama djeteta i porodice. Na kraju razgovora izjavila je za naš portal dipl.def. logoped Amila Rikert.

Čarolija je idealno mjesto za nezaboravnu proslavu rođendana koja će oduševiti slavljenike i njihove prijatelje. Prostor se za takve prilike transformiše u veselo i zabavno okruženje kako bi proslava bila nezaboravna.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čudi me da načelnik nije došao da dadne podršku malisanima , a i oni njemu to je taj njegov uzrast.