fbpx

Lukavac: Britannica održala svečanu dodjelu Cambridge certifikata

1 min. za čitanje

Ispiti Univerziteta u Cambridgeu se održavaju istovremeno u preko 160 zemalja svijeta, a certifikati predstavljaju međunarodno priznate dokaze o poznavanju engleskog jezika i validni su u cijelom svijetu.

U decembru 2014. godine, PET ispit (B1 nivo po Zajedničkom evropskom okviru za jezike) je položilo 12 kandidata: Amna Okanović, Bakir Hodžić, Adis Mujčić, Elma Nuhić, Asja Memić, Belma Nuhić, Anis Mahovkić, Kenan Sinanović, Samra Bektić, Kanita Zaimović, Sara Dželić i Lejla Halilčević. Svi kandidati su se za navedene ispite pripremali na kursu Centra za strane jezike „Britannica“ od januara do decembra 2013. godine.

Britannica

Ovim povodom, profesor Bakir Rešidbegović, koji je vodio pripremni kurs, je izjavio:

Čestitam svim kandidatima. Iznimno sam ponosan što je svih 12 kandidata koji su pristupili ispitu uspješno položilo ispit, što je dokaz da se u Centru kvalitetno radi. Od septembra nastavljamo rad i počinjemo kurs na B2 nivou (priprema za FCE Cambridge ispit). Takođe od septembra planiramo novi kurs na A2 nivou (priprema za KET Cambridge ispit) za učenike od 12-14 godina i ovom prilikom bih pozvao sve zainteresovane učenike i njihove roditelje da nas kontaktiraju i tako dobiju više informacija.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments