Ingos d.o.o. Lukavac: Savremeni tehnički pregled vozila

2 min. za čitanje

Budući da se tehnički pregled vozila obavlja se temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnika o tehničkim pregledima vozila, a u svrhu provjere tehničke ispravnosti i ekološke podobnosti vozila obavezan je za sva motorna (automobili, motori, autobusi i sl.) i priključna vozila osim radnih strojeva.

U današnjem modernom svijetu, izuzetno važnu ulogu u životu ljudi čine vozila svih vrsta i namjena. Promet tih vozila je od posebnog društvenog, ekonomskog, razvojnog, ekološkog i svakog drugog značaja. Zahtjevi za unapređenje prometa su stalni i ogledaju se u povećanju kvaliteta voznih karakteristika i sigurnosti samih vozila, kao i očuvanju čovjekove okoline.

Stalni rast broja klijenata, zadovoljnih našom brzom i efikasnom uslugom, svakako su dovoljan razlog da upravo nama ukažete povjerenje prilikom provjere svog vozila.

Tehnički neispravna vozila, se tretiraju kao faktor sa štetnim utjecajem na sigurnost prometa. Tehnička neispravnost vozila utječe i na povećanje prometnih nezgoda. Posljedice nezgoda osim materijalne štete na vozilima su i fizičke ozlijede vozača i drugih sudionika u prometu. Pa je upravo zbog ovih činjenica neophodno obavljanje kvalitetnih tehničkih pregleda na vozilima.

Naš renovinari objekat je u opremljen za potpunu provjeru ispravnosti uređaja i opreme na vozilu i njihove usklađenosti s propisanim zakonskim normama. Ispravnost vozila na osnovu tehničkog pregleda utvrđuje se pregledom:

  • općeg stanja, izgleda vozila i njegovih dijelova,
  • da li su dimenzije vozila u dozvoljenim granicama,
  • postojanja i ispravnosti mehanizama i sklopova koji su od značaja za sigurnu vožnju,
  • postojanja i ispravnosti propisanih uređaja, opreme i oznaka,
  • jačine buke koju proizvodi vozilo, emisije ispušnih plinova vozila,
  • boje vozila i ostalih uvjeti propisanih za vozila koja sudjeluju u prometu na javnim cestama.

Odgovoran i profesionalan pristup i briga o vašem vozilu je naš glavni zadatak. Naša lokacija je Magistralni put bb, Bokavići-Lukavac. Radno vrijeme našeg servisa je svakim radnim danom od 07:00 do 16:00, osim subotom, kada smo našim klijentima dostupni od 08:00 do 13:00. Nedjelja je neradna. Dobro nam došli.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar