fbpx

Smrtonosni koronavirus iz Kine nije preživio zrak u Lukavcu!

3 min. za čitanje

Svijet je u panici zbog pojave novog koronavirusa koji vodi porijeklo iz Kine, a konkretan uzročnik još uvijek nije poznat. Naša zemlja ima sreću da ima prirodni mehanizam odbrane, te smo možda na tragu rješenju problema za čitav svijet.

Mi smo zabilježili nekoliko slučajeva koronavirusa, koje su određene osobe unijele u našu zemlju. Apelovali su svi da se mora postaviti dobra kontrola na aerodromima, ali eto nažalost virus je dospio i do Lukavca. Tri osobe su ušle na područje naše opštine, dvije su državljani BiH dok je treća osoba investitor iz Kine, svi su bili zaraženi i svoje simptome su otkrili tek po dolasku u naš grad. Posjetili su doktora odmah i konstatovan im je koronavirus, te su ih ljekari izolovali odmah nakon što su ustanovili simptome. Doktori su pratili stanje i vidjeli da se popravljalo iz dana u dan, i to intenzivno u periodu kada smo luftirali prostorije klinike. Ustanovili smo da je zrak koji udišemo smrtonosan za koronavirus, a nakon svega tri dana, sva tri pacijenta su se totalno oporavila i vratila u prvobitno stanje. Dijagnoza je takva da virus ne može preživjeti ukoliko je izložen zraku iz Lukavca ”, rekao nam je doktor Rasim Skalpel.

Naša Opština je ekspresno ponudila svjetskoj medicinskoj fondaciji prostorije za liječenje, kako bi mogli transportovati najkritičnije pacijente da se liječe u našoj zdravstvenoj ustanovi.

Opština Lukavac će nesebično ustupiti sve napuštene prostorije u gradu, kako bi se primili pacijenti iz svih krajeva svijeta. Drago nam je da možemo pomoći, te da i ovaj problem koji imamo preusmjerimo da bude od koristi. Mi najbolje znamo šta znači kada ste nemoćni i kada računate na pomoć s vana, tako da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da primimo te pacijente. Kao načelnik sam izdao proglas da se omoguće svi slobodni kapaciteti prostorija za vanredne potrebe”, kaže načelnica dr.sc Edina Delić.

Naš smog bi mogao pomoći mnogim unesrećenim širom svijeta, a u skorijem periodu se planira i izvoz pakovanog zraka za ekstremne slučajeve koje se ne smiju izlagati dugom putovanju.

Članak je satiričnog karaktera LINK

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zaci da se E1-D1 viirus sa SODALIVE prosirio i na druge medije i prijeti da preraste u pandemiju…

Znaci grohotom se smijem.

Jel ovo neka šala?Jel ovo stvarno neka šala

Jednom liku iz Macan Marije iz onih zgrada dol do Sode, niko rep od mutirajuće have

Bego seljoberu