fbpx

SDP Lukavac: “Problem vodosnabdijevanja u Puračiću mora biti riješen”

3 min. za čitanje

Na email: redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost OO SDP Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Jedan od glavnih problema sa kojim se suočavaju građani općine Lukavac je problem snabdjevanja sanitarno isprvnom-pitkom vodom. Iako su općine u našem susjedstvu davno obezbjedile sredstva i uspješno realizovale projekte vezane za pitku vodu, naša općina nažalost bezidejno tapka u mjestu.

Pored navedenog, pojedine MZ na općini Lukavac nemaju redovno snabdjevanje čak ni ovakvom vodom, kako bi zadovoljili barem minimum sanitarnih potreba što danas u 2020.godini jednostavno nije prihvatljivo.
Jedna od najteže pogođenih MZ ovim problemom je MZ Puračić, koja redovno vodosnabdjevanje nema od 2018.godine, gdje se znalo desiti da vode nikako nemaju i po 25 dana.

Građani su u više navrata prošle godine reagovali prema nadležnima da se ovaj problem riješi, javnim apelima kao i organizovanjem zborova građana MZ Puračić sa kojih su zahtjevali da se ovaj problem što hitnije riješi.

Nažalost, sa svih adresa na koje su zahtjevi građana bili upućeni nije stigao konkretan odgovor, a neki su se i totalno oglušili na realne potrebe stanovništva MZ Puračić.

Podsjećamo javnost da je sa posljednjeg zbora građana održanog 16.11.2019.godzahtjevano održavanje vanredne/tematske sjednice OV Lukavac u cilju rješavanja pomenute problematike, te da su zaključci zbora upućeni predsjedavajućem OV Lukavac na koje se isti oglušio i do danas nije sazvao traženu sjednicu.

Mještani su također po istom pitanju razgovarali i sa Općinskim načelnikom 20.11.2019.god na kojem im je obećano brzo rješavanje vodosnabdjevanja te je zahtjevao od svih odgovornih da se hitno uključe u rješavanje ovog problema.

S obzirom da je od tada prošlo više od dva mjeseca, a građani MZ Puračić i dalje nemaju redovno snabdjevanje vodom, OO SDP Lukavac zahtjeva od nadležnih da odmah pristupe iznalaženju rješenja kako bi se uvažili zahtjevi građana.

Ukoliko u najkraćem vremenskom roku ne bude nađeno rješenje za vodosnabdjevanje, Klub vijećnika SDP BiH u OV Lukavac će pokrenuti inicijativu za prikupljanje dovoljnog broja potpisa za sazivanje tematske sjednice OV, na kojoj će se tražiti očitovanje svih nadležnih službi Općine Lukavac, GIKIL-a, JKP RAD Lukavac, Vijeća MZ Puračić te Općinskog načelnika a sve u cilju rješavanja ovog problema.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kakav *** organizacija ovaj SDP, gori su od SDA, dovedu lafinasa na vlast i sad ko nešto pjene i žale se…ma bježte u p.m. više i Vaša šuplja…metuzalemi i alkoholičari koji samo neka saopstenja daju

“-U 2020. godini planiramo završiti vodovod, koji je još potrebno pustiti u funkciju. Također, planirana je gradnja Parohijskog doma, gdje će se nalaziti kuća za sveštenika. Tražit ćemo sredstva da se dio puta prema crkve asfaltira, a imam nagovještaje da ćemo zajedno sa načelnikom Općine Lukavac Edinom Delićem, uraditi Poljski put, izjavio je Rajko Ćosić, predsjednik MZ Krtova I.”
Njemu ili Mu je prioritet MZ Krtova , crkva i parohijski dom. Vala obezbijediti infrastrukturu za popu i popadiju i logistiku za
Njegovu izbornu bazu. Znaci ,da smo mi Puracani ,kao cesto u povijesti,na zacelju prioritetne liste jer nikad nismo isli “niz dlaku” vlasti ma koje politicke opcije. bili.Poznato je da sloboda misljenja im visoku cijenu.
P.S.U cjelosti podrzavam priopcenje za javnost OO SDP Lukavac,Klub vijećnika SDP BiH u OV Lukavac ,legitimne zahtjeve gradjana Puracica formulirane u formi zahtjeva Zbora gradjana MZ Puracic.Zaista je nacionalna sramota da gradjani Opcine Lukavac,kao i mjesta Puracic u 21.stoljecu NEMAJU RIJESENO PITANJE SNABDIJEVANJA PITKOM VODOM.Neka se svi odgovorni nadju u rjesavanju ovog problema i daju svoj puni doprinos.

Neformalna grupa gradjana, heheh. Kad vidim dopis i kad nema potpisa i, dodje mi da povratim. Delic je napravio ove grupe, sad mu te grupe salju dopise. Nije to zbor niti moze biti. To je zbor sdpa. Delic vam šukno al bas vam zavuko.
Jeste ga vala i dizali u nebesa

“Murate pusti vodu”…

Svi vi iz Puracica imate SDA clanske kartice.
Samo da pitam sta ste do sada radili?
Lijepo vam bilo sigurno.
Stanovi i poslovi u Lukavcu,a vikendom i vaserom u Puracicu.

Do juce ste vi sdp-ovci mu.a zanosili vojvodi delicu a sad vi ko trazite nesto . Delic ce vam sa ozrena dovesti vodu vidite da svaki dan krka krmetinu i slika se sa bratijom

Problem vodosnabdijevanja u Puračiću mora biti riješen” SDP Lukavac!

Prozor mora pasti…TITO!