fbpx

Pijani vozač udario u borbeni avion Mig 29

2 min. za čitanje

U ukrajinskoj zračnoj bazi Vasiljkiv prošloge sedmice jedan alkoholizirani vojnik Ratnog vazduhoplovstva svojim osobnim Volkswagenovim SUV-om naletio na borbeni avion i uništio i njega i automobil.

Zračna baza Vasiljkiv u ukrajinskoj Kijevskoj oblasti bila je prošloga tjedna poprište vrlo neobične prometne nesreće. U njoj su sudjelovali sasvim obični cestovni Volkswagen Touran i – MiG 29. Detalji ovog incidenta procurili su na društvene mreže uz nekoliko loših fotografija snimljenih noću koje prenosimo uz tekst.

Pijani vojnik napravio “totalku”

Nezgoda se dogodila 10. marta kada je neimenovani vojnik Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine u alkoholiziranom stanju sjeo za upravljač svojeg osobnog SUV-a Volkswagen Touran i potom se zaletio – vjerojatno da ni sam ne zna kako – u zadnji dio MiG-a 29 borbeni avion ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva u tom su trenutku djelatnici zračne baze teglili po manevarskoj stazi.

Putnički SUV zabio se u zadnji dio aviona te mu uništio desni mlazni motor, značajno oštetio rep i vertikalne stabilizatore, a nakon sudara dodatno je izbio požar. Oba uključena vozila doživjela su stoga “totalku”, automobil od naleta na prepreku, a avion od posljedičnog požara. Neslužbene informacije kažu kako će Ukrajinci u potpunosti otpisati ovaj avion, procijenjene vrijednosti oko 5 miliona dolara.

U avionu nije bilo nikoga, tako da osim 47-godišnjeg vozača Tourana nitko nije ozlijeđen. Alkoholizirani je krivac za ovaj bizarni sudar pretrpio ozljede prsa i lica, ali nije bio u životnoj opasnosti. Ukrajinci su po incidentu pokrenuli dvije istrage, jednu u sklopu Ratnog vazduhoplovstva te drugu kriminalističku, javljaju lokalni mediji.

Ukrajina trenutačno posjeduje oko 35 komada ovog tipa aviona, a određeni dio flote repariran je i obnovljen 2017. godine. Među tada renoviranima bio je i ovaj primjerak, kojemu je sada presudio sudar s Volkswagenovim SUV-om.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments