fbpx

Općine Lukavac: Uklonite protivpravno postavljene predmete, inače…

1 min. za čitanje

Iz Službe za komunalno-stambene poslove Općine Lukavac obavještavaju građane da, prema odredbama člana 41. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik općine Lukavac“, broj: 6/09, 5/12 i 3/14), zauzimanje javnih površina sa području općine Lukavac mogu izvršiti samo na osnovu odobrenja.

S tim u vezi, Služba za komunalno-stambene poslove poziva građane koji su bez odobrenja ove Službe izvršili zauzimanje javne površine na području općine Lukavac, da protivpravno postavljene predmete uklone o svom trošku u roku 48 sati (17.3.2021).

U suprotnom, nadležna služba će izvršiti uklanjanje gore navedenih predmeta o trošku njihova vlasnika, odnosno korisnika, uključujići i troškove njihova premještanja i skladištenja (čuvanja), u skladu sa odredbama člana 151. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik općine Lukavac“, broj: 6/09, 5/12 i 3/14).

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

De nesposobnjakovici uklonite prvo protivpravno izgradjene objekte,kuce,poslovne prostore-radnje pa se onda hvatajte ovih predmeta,sice i buranije.

Odlično,
Jel to znači da ćete ukloniti i ono drvce na šetalištu i onu “k**** od predmeta” za katance?! Koja Opštinska služba je onakve predmete odobrila da se postave i imaju l ti koji su odbobrili postavljanje istih ikakvu dozvolu od nadležnih službi Opštine?!
Znači opasno se**** Opštinari …opasno, opet dakle neka selektivna “pravda”, šta li Vam je zasmetalo i gdje?!
Što otvoreno ne napišete o čemu, gdje i kojim “predmetima” se radi!
Niste bili u stanju sve bespravno izgrađene objekte po Lukavcu da uklomnite i njihove vlasnike da sankcionišete …sad odjednom spominjete”predmete”?!

Pola Lukavca je bez dozvole uradjeno
Sigurno nekom sd – df ili pda nesto smeta pa sad to furaju

Inače ćemo početi od horizoltalne signalizacije…da nebi koga uvrjedio.

Ona inspektorica je sramota za struku koju predstavlja…