fbpx
Ad image

Napravite sami domaći eurokrem

1 min. za čitanje

Potrebno:

  • 150 ml. vode
  • 300 grama šećera
  • 2  vanilin šećera
  • 200 grama putera
  • 200 grama mleka u prahu
  • 100 grama čokolade
  • 100 grama bijele čokolade

Priprema:

U posudu staviti vodu, šećer i vanil šećer. Sve zajedno zagrijte dok se šećer ne otopi.

Dodati bijelu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Čim proključa skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. U to ubaciti puter i mlijeko u prahu. Dobro izmiješati pa podijeliti na dva djela.

Na pari otopiti čokoladu pa dodati u jedan dio, a drugi dio ostaviti bijel.

U teglu kašikom dodavati tamnu pa bijelu masu ili u isto vrijeme sipati obe mase pa poklopiti teglu, prenosi Pink radio.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments