fbpx

Bitcoin porastao iznad svog prosjeka prvi put u dva mjeseca

2 min. za čitanje

Bitcoin je već na početku ove sedmice porastao iznad svog 50-dnevnog prosjeka, prvi put u više od dva mjeseca.

Najveća kriptovaluta porasla je za čak 3 posto, na 42.956 dolara, u poređenju s tehničkom oznakom od 50 dana, koja je bila oko 42.810 dolara. Nastavio se rast od petka, koji je bio i najveći od oktobra, a koji ga je vratio iznad ključnog nivoa okruglog broja od 40.000 dolara i održao se tokom vikenda.

“Bitcoin je probio neke ključne nivoe i liniju silaznog trenda u proteklih nekoliko dana i pokazuje znakove tvrdoglavosti, ali je ograničen 50-DMA (50-dnevni prosjek) i mora se zatvoriti iznad njega. Sljedeća stanica odavde je 46.000 do 47.000 dolara”, rekao je Vijay Ayyar, direktor Azijsko-pacifičkog regiona u Luno Pte.

Uspon bitcoina iznad tehničke oznake nastavlja se usred izvještaja o zapošljavanju u SAD-u boljeg od očekivanog u petak nakon jake zarade od Amazon.com Inc. Kriptovaluta je bila u korelaciji s rizičnom imovinom posljednjih mjeseci, a S&P 500 je dobio 0,5 posto u petak, dok je Nasdaq 100 porastao 1,3 posto.

“Najveća kriptovaluta, kojoj je uz eter pomogao niz kratkih likvidacija u petak, može napredovati dalje u narednim sedmicama s obzirom na tehnički proboj. Početni ciljevi rasta su 45.000 dolara, a zatim 51.100 dolara”, rekao je Mark Newton iz Fundstrata.

Druge vrhunske kriptovalute poput ethera i solane također su bile nešto više. Izvanredni pomaci u posljednja 24 sata uključuju rast XRP-a od 8,1 posto, kao i memecoin Dogecoin sa 7,4 posto napredovanja i Shiba Inu, koji je označio porast od 26 posto, prema cijenama iz CoinGecko.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments