fbpx

Trbuhom za kruhom u… BiH

1 min. za čitanje
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Dvije Finkinje, Lesko i Johana, otvorile su prvomajski štand u Mostaru kako bi turistima prodavale svoje originalne razglednice. Čak su naučile i računati vrijednosti u novcu – i to i u markama i u kunama, što pokazuje koliko su se ozbiljno zauzele da zarade u Mostaru, piše Anadolija.

“Stari most je svjetska turistička atrakcija i znamo da puno turista dolazi ovdje. Naše razglednice su naše originalno djelo i mislimo da bi mogle zanimati turiste”, izjavila je za agenciju Anadolija jedna od Finkinja.

No, čini se da su uspjele više privući pažnju Mostaraca, nego turista, te su se oko njih okupljali trgovci obližnjih radnji da vide, kako su rekli, “čudo”. “Svašta ću doživjeti u ovom gradu! Čuj, Finkinje ovdje došle zaraditi”, rekao je jedan od trgovaca u Starom gradu.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo kako zaraditi, je malo diskutabilno
🙂

Finska sirotinja ne poznaje granice…
Imal kakav broj racuna da mi Bosanci malo poguramo ovu sirotinju…

Zivim u Skandinaviji,gdje ovakav nacin zivljenja mladih neprestavlja nista neobicno.Mladi su spremni na svaki nacin /RADOM/kroz razne ideje sebi obezbjediti ljetovanje.I u tom nacinu zivota je predpostavka napretka drustva.Ideje su vazne ali samo kada se realiziraju a ne da pocinju i zavrsavaju u KAFICIMA.Na ovaj nacin ,mladi se se spremaju za ulazak u poslovni rizik.Nisu to siromasni nego hrabri za ulazak u zivot i borbu za prosperitet drustva i licni.
Pozdrav

Dvije trecine stanovnistva u BiH nesto petlja i sitnicari, tezgari i ubjedjuje nekog danima za skromnu glupu sitnicu, daj samo daj a onaj kome se radi i on sitnicari i cini sve da manje plati ili jos bolje nikako…
Mladi sjede u kaficu i glavu probijaju cime se bavit, jer ih kod kuce smaraju roditelji od kojih nema mogucnosti da se ode, i sta i kako dalje….
I tako cijeli svoj zivot se sprema na prosperitet drustva, i zato ne seri vise iz daljine, nego dodji u Bosnu pa nas ti nauci, a usput i zaradi kad si vec tako pametan i promicljiv…

Hej imenjak,moj komentar je veoma na svom mjestu i sa punim pravom jer ja na KOMUNI Lukavac a to znaci i federaciji ostavljam svojih desetak dobrih placa na razne nacine.
Pozdrav.