fbpx

Uhapšen BH državljanin u Austriji, ukrao više od 400.000 eura

2 min. za čitanje

Austrijska policija riješila je seriju provala i pljački, od kojih neke datiraju još iz 2019. godine, uhapsivši 29-godišnjeg državljanina BiH, koji je tokom proteklih godina ukrao više od 400.000 eura u gotovini i nakitu.

On je danas priznao većinu pljački i nalazi se u zatvoru u St. Peltenu.

Kako prenose mediji, on se sumnjiči za provale i pljačke u Donjoj Austriji, Štajerskoj, Tirolu, ali i Hrvatskoj. Tokom provala obično je sa sobom nosio kuhinjski nož. U dva navrata uz sebe je imao i pištolj.

Prva od pljački za koju se tereti desila se 30. januara, 2019. godine, u općini Sankt Andre, a posljednja, 11. u nizu, bila je provala u stambenu zgradu u Altenbergu, oktobra, 2022. godine.

Kako austrijski mediji prenose, iako to policija nije zvanični potvrdila, osumnjičeni je identifikovan kao Kemal L. (29), a policija mu je ušla u trag nakon raspisivanja europske potjernice. On je upravo na osnovu ove potjernice i uhapšen na graničnom prelazu sa Hrvatskom.

Tokom svojih pljački, znao je biti i nasilan, pa je tako u juvelirnici u Zagrebu teško povrijedio radnicu, slomivši joj nos.

Kada je bio u Austriji, nije puno birao svoje mete. Pored stambenih kompleksa, pljačkao je i prodavnice, supermarkete i benzinske pumpe.

Uglavnom, on je živio sve ove godine od ukradnog, a novac je, navodno, trošio po lokalnim, austrijskim kazinima.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

nije jusić!