Učenici plešu s nama bečki valcer za Guinnessa

2 min. za čitanje

U četvrtak 08.aprila 2010.godine održat će se prezentacija projekta Everybody waltz now za profesore tjelesnog odgoja i sporta osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona. Prezentacija će se održati u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli u 14 sati u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Društvom pedagoga tjelesnog odgoja i sporta TK.

Projekat Obaranja Guinnessovog rekorda u najmnogobrojnijem valceru na svijetu, ulazi u fazu pripreme i edukacije onih koji do sada nisu imali priliku naučiti plesati bečki valcer.  Naime u projekat se uključuju osnovne i srednje škole na području Tuzlanskog kantona. Povodom toga će se 08.aprila u 14sati , u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, održati prezentacija Projekta profesorima tjelesnog odgoja i sporta.

Cilj ove prezentacije je prije svega da se svi profesori upoznaju sa projektom i naravno da svojim učenicima prenesu znanje i postanu aktivni sudionici obaranja Guinnessovog rekorda. S tim u vezi, profesori će učenike, na satu  tjelesnog odgoja,učiti korake valcera. Istovremeno će u školama biti postavljeni punktovi na kojima će se učenici moći registrirati za učešće u projektu obaranja Guinnessa u valceru. Tako će svaka škola poslati određen broj učenika da 07.maja zajedno sa nama uplešu u Guinnessovu knjigu rekorda.

I to nije sve! Od 14.aprila zvanično počinje i besplatna plesna škola pri Univerzitetskom plesnom klubu za sve one koji ne znaju plesati valcer. Plesna škola će se održavati u dva termina, srijedom i četvrtkom i namijenjena je svima, bez obzira na uzrast.

Podsjetimo da je registracija plesnih parova za učešće u manifestaciji u toku te da se svi mogu registrovati na zvaničnom web sajtu valcera www.valcer.ba. A uskoro registracija počinje i na Univerzitetima širom Bosne i Hercegovine.

Manifestacija obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru na svijetu održat će se  07.maja 2010. godine u Tuzli. Organizator je Radio Kameleon Tuzla, zajedno sa agencijom Colosseum kao izvršnim producentom manifestacije i Univerzitetskim plesnim klubom.

Valcerom uđi u historiju!!!!!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner