U stanu pronađen mrtav krim. inspektor Ervin Tanović iz Tuzle

8. Marta 2010.
2 min. za čitanje

Dvadesetsedmogodišnji Ervin Tanović iz Tuzle, inače mlađi krim. inspektor u MUP-u TK pronađen je mrtav u nedjelju u 16:50 sati u svom stanu u zgradi Jupiter, koja se nalazi u Inžinjeriskoj ulici na br.14 u Tuzli. Još uvijek nema zvaničnih informacija da li se radi o ubistvu ili samoubistvu.

Od glasnogovornika Ureda policijskog komesara MUP-a TK Miralema Malkića doznajemo da je službenicima policije PS Centar oko 16:40 sati prijavljeno da se u Inžinjeriskoj ulici na br.14 na petom spratu čuo pucanj. ˝Po izlasku na mjesto događaja u stanu je pronađeno beživotno tijelo E.T.(27) iz Tuzle, inače službenika policije MUP-a TK. Smrt je u 17:10 sati konstatovao ljekar Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla. U toku je uviđaj nakon kojeg će biti poznat tačan uzrok smrti˝, rekao je Malkić.

Na mjestu događaja doznajemo da je tokom uviđaja kod Ervina pronađena smrtonosna rana od metka u predjelu glave, no još uvijek nema zvaničnih informacija o tome da li se radi o ubistvu ili samoubistvu. Iako su neki mediji objavili da je riječ o suicidu, takvu informaciju za sada nije mogao potvrditi dežurni kantonalni tužitelj Ivo Iveljić. ˝U toku je uviđaj i zaista je prerano govoriti da li se radi o ubistvu ili samoubistvu. Po završetku uviđaja, tj. sutra u jutarnjim satima, imat ćemo više informacija˝, izjavio je Iveljić.

Kako saznajemo Ervin Tanović je radio već godinu dana u MUP-u TK kao mlađi krim. inspektor. Za njega kolege imaju samo riječi hvale, a od komšije iz zgrade, sa kojima smo uspjeli razgovarati, kažu da je bio miran mladić i dobar komšija.˝Strašno, ne mogu da vjerujem da se to dogodilo. Neki kažu ubio se, neki da je ubijen….ne znam…u svakom slučaju je žalosno˝, rekao nam je jedan od komšija koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

Uviđaj na mjestu događaja obavljaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla uz prisustvo kantonalnog tužitelja Ive Iveljića. Nakon obavljenog uviđaja bit će poznato da li je Ervin Tanović izvršio samoubistvo ili je ubijen.

(SodaLIVE.ba/TIP)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

cudna ova danasnja omladina mislim ako je rijec o samoubistvu , a 90% ce da bude tako i opet neka neuzvracena ljubav , ali ajde da sacekamo zadnji izvjestaj da li je ubistvo ili samoubistvo .. u svakom slucaju zalosno..

Nemoj da komentarises nesto u sto nisi siguran.Tana je bio pun zivota,izgubio je oba roditelja,al nijednog momenta nije se predao..Njegova mama mu je govorila da upise pravo ili medicinu,kriminalistika je bila jedini fax koji ga je zanimao..Nema u ovoj prici neuzvracene ljubavi,on je bio carsijsko djete i voljen od Tuzlaka…Licno misljenje je da je ubijen,posto nikako ne mogu da povjerujem u ovu pricu o nesretnom slucaju…Inspektori koji rade u kriminalistici svakodnevo dobivaju prijetnje….R.I.P. i da veoma je zalosno ;(((

@Bella Trazis od nekog da ne komentarise a ti “zavrsi istragu”.Nemojmo nagađat.sacekajmo rezultate istrage.ZALOSNO