Sadržaji ovogodišnjeg lukavačkog sajma turizma

2 min. za čitanje

U okviru Osmog lukavačkog sajma turizma – LIST 2010., koji će se održati početkom maja, među ostalim bit će upriličeno i takmičenje ugostiteljsko-turističkih škola pod nazivom “Oni dolaze”. Na takmičenju će učestvovati konobari, kuhari, turistički tehničari, barmeni i poslastičari.

Kategorije takmičenja su takmičenje konobara u postavljanju svečanog stola-menija, takmičenje barmena u pripremi kratkih i dugih koktela, takmičenje kuhara u pripremi slatkih i slanih jela, te takmičenje poslastičara u pripremi slatkih jela i takmičenje turističkih tehničara u predstavljanju turističkih motiva. Organizatori ove godine su “Ucodep”, “Turizam plus”, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona (TK) i Lukavački sajam turizma. Najuspješnijim učesnicima su osigurane prigodne nagrade, navodi se u saopćenju.

Također u okviru ovogodišnjeg Lukavačkog sajma bit će održan festival pod nazivom “Vino i hrana” na kojem će u suorganizaciji Lukavačkog sajma i Poslovno-medijskog koncepta Turizam plus učestvovati restorani, hoteli, udruženja, pravne i fizičke osobe. Na festivalu će biti održano praktično slaganje vina i hrane, sa grupama hrana i bijela vina, hrana i rose vina, hrana i crvena vina uz pojašnjenje načina proizvodnje crvenih, bijelih i rose vina. Istovremeno, gosti će imati priliku da u praktičnom dijelu degustacije šest do osam vrsta vina i posluženja odgovarajuće vrste hrane uz vina upoznaju redoslijed konzumacije vina i dožive pet specifičnih okusa vina.

(SodaLIVE.ba/FENA)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Za vrijeme sajma ce biti odrzano i takmicenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama na jezeru Modrac .

Prije neki dan Dr. Arapcic je izjavio da je Lukavac na neslavnom 1. mjestu po broju oboljelih od karcinoma koji su direktna posljedica zagadjenja od okolnih fabrika. A mi imamo sajam turizma… Da li ovo samo meni zvuci nelogicno ili je ovo nastavak politike inih poput onog nacelnika koji je pio vodu iz jezera???
Mozda ce ovaj da ode i posadi drvo u krugu fabrike ili nesto takvo…

Just a thought….

adbanner