SDA osuđuje odluku Doma naroda Parlamenta FBiH

29. Marta 2010.
3 min. za čitanje

Općinski odbor SDA Tuzla jednoglasno osuđuje odluku Doma naroda Parlamenta Federacije BiH od 25.03.2010. da usvoji amandman na Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH kojim se izabranim funkcionerima-zastupnicima u Federaciji BiH daje pravo da ostvare starosnu penziju ako imaju najmanje 20 godina penzijskog staža i navršenih 50 godina starosti.

Poslanici SDA će u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH svakako glasati PROTIV ovog amandmana. OO SDA Tuzla poziva i predstavnike drugih političkih stranaka u Predstavničkom domu FBiH da ovaj amandman ne podrže.

Na sjednici Općinskog odbora SDA Tuzla u proširenom sazivu, održanoj u petak, prezentirana je odluka Izvršnog odbora SDA Tuzla o formiranju Operativnog izbornog štaba, za čijeg je predsjednika izabran Hazim Rančić, predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH i član predsjedništva SDA BiH. Ističući dvadesetogodišnje postojanje i kontinuiran rad Stranke demokratske akcije, Rančić je izrazio uvjerenje da sve veći broj građana BiH samo u ovoj Stranci i njenoj politici kompromisa, vidi jedini mogući model izgradnje Bosne i Hercegovine.

“SDA je narodna, demokratska Stranka, otvorena za sve građane. Od osnivanja pa do danas, na prvom mjestu joj je moderna država Bosna i Hercegovina po mjeri svih njenih građana. Ono što nas posebno raduje je veliki broj novih članova Stranke.“, kazao je između ostalog predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević.

Predsjednik Kluba vijećnika SDA Tuzla Mirsad Malohodžić informirao je Odbor o posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla i razlozima zbog kojih vijećnici SDA nisu podržali ovogodišnji nacrt budžeta Općine koji je u odnosu na prošlu godinu osjetno manji. Naime, vladajuća oligarhija u vijeću nije uvažila niti jedan od predloženih amandmana, bez obzira što su svi bili u cilju zaštite socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

„Ovdje se ne radi o bezrazložnom glasanju protiv. Vijećnici SDA su nebrojeno puta pokazali da podržavaju sve što je dobro za građane Tuzle bez obzira od koga prijedlozi da dolaze. Građani moraju dobiti precizno objašnjenje o porijeklu i namjeni 32 miliona maraka, koji se žele predstaviti kao navodno povećanje budžeta Općine ali i rokovima do kada će sredstva biti utrošena.“, istaknuo je Malohodžić.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“SDA je narodna, demokratska Stranka, otvorena za sve građane. Od osnivanja pa do danas, na prvom mjestu joj je moderna država Bosna i Hercegovina po mjeri svih njenih građana. Ono što nas posebno raduje je veliki broj novih članova Stranke.“, kazao je između ostalog predsjednik OO SDA Tuzla Salko Bukvarević.”

Ha,ha,ha,ha,ha,majko mila nebuloze.Neznam kako ih nije stid vise.

nemoj tako.
da nije SDA nebi ni bosne bilo. SDA demokratija!

svaka čast za OO SDA TUZLA.

ako se ne varam upravo su clanovi SDA, uz SBiH i HDZ,  bili medju najbrojnijim koji su glasali za navedenu Odluku! pocistite djubre u svom dvoristu gospodo!

Eto vidite da sam u pravu sto ne izlazim na izbore.Isti ljudi od 92 i u SDA i u SDP i u SBIH. Obecali borcima da nece proci zakon o umanjenjima borackoj populaciji pa izglasali umanjenje–iz sve tri stranke.I za ova povecanja plata poslanicima su listom svi glasali.Mislim da je najveci grijeh izaci na izbore i dat glas ovakvim “POLTRONIMA”.Ovo moje misljenje se odnosi na sve kantonalne odbore ovih stranaka.–Poruka za njih–“PUSTITE MALO OMLADINU DA VLADA;VAMA JE ISTEKAO ROK TRAJANJA”.

@sejo
Grijeh je ne izac na izbore i dozvolit da opet drugi biraju tu istu vlast i kroje našu budućnost i naredne 4 godine, a mi da budemo samo posmatrači svega toga.

mensecini sejo da si ti oduvijek za SDA glaso.