Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj

20. Novembra 2009.
2 min. za čitanje

613348524fU proteklih sedam dana korisnici ADSL usluge BH Telecoma u nekoliko navrata osjetili su poteškoće sa konekcijom, a prema riječima Nađe Lutvikadić, glasnogovornice ove kompanije, otežan saobraćaj izazvan je oštećenjem u optičkoj proceduri nadprovajdera, u mjestu Bošnjaci u Hrvatskoj.

“Otežan saobraćaj se odvijao u četiri termina kada BH Telecom ostaje bez 70 posto svojih kapaciteta internet saobraćaja”, rekla je Lutvikadićeva.

Do problema sa konekcijom je u dolazilo u četiri približno ista vremenska termina, a razlog tome su radovi na infrastrukturi u Hrvatskoj.
“U istom terminu se na određenoj lokaciji u Hrvatskoj izvode radovi na lokalnoj infrastrukturi koji izazivaju prekid optičkog kabla. BH Telecom odmah reagira kontaktirajući nadprovajdera radi sanacije”, rekla je Lutvikadićeva.

Na pitanje šta se u ovakvoj situaciji preporučuje korisnicima, strpljenje ili pronalazak alternativnog internet priključka, Lutvikadićeva je rekla da s obzirom na navedeno obrazloženje i objektivan problem izazvan na drugom terenu, BH Telecom može samo istaći da je do sada imao samo pozitivne kritike korisnika u vezi ADSL usluge.

“Nije nam u interesu da nam korisnici imaju lošu konekciju te molimo za strpljenje s obzirom da problem nije nastao našom greškom, odnosno, nije u direktnoj nadležnosti BH Telecoma. Predstavnici BH Line-a i Centra za odnose sa operatorima su u dnevnoj komunikaciji sa kolegama iz Hrvatske kako bi se što hitnije rješio pomenuti problem”, rekla je Lutvikadićeva.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

izmuciii seee jaa radii njihhh -.- !

.. Ajde.. valjda se brzo sve sredi 😀