Pristigle prijave po prvom javnom pozivu

4. Marta 2010.
2 min. za čitanje

Prije dva dana je bio zadnji dan za podnošenje prijava po Prvom javnom pozivu za predlaganje projekata iz oblasti kulture, udruženja građana( KUD-a, JU i ostala udruženja i pojedinci) koji je Općina Lukavac raspisala 15.02.2010. godine.

Ukupan broj do sada pristiglih prijava je 63, od čega se 28 odnosi na Udruženja građana, 14 na izdavačku djelatnost, sa 15 projekata su aplicirale Javne ustanove Općine Lukavac, a KUD-a sa 6 projekata.

Prema Odluci o izvršenju budžeta za 2010. godinu, 34.000 KM je ukupan iznos sredstava koji je predviđen da se rasporedi po prvom javnom pozivu i to: za Udruženja građana 14.000 KM, za KUD-a 9.000 KM, za JU 6.000 KM i 5.000 KM je ukupan iznos sredstava planiran za izdavačku djelatnost. Nakon što Komisija za raspodjelu sredstava za kulturu i ostala udruženja građana Općine Lukavac, prema važećim Kriterijima, bodovanjem kvaliteta izvršenja projekta, putem liste kvaliteta, izvrši vrednovanje projekata, formirat će se završna rang lista najuspješnijih. Odluka o dodjeli sredstava za izabrane projekte, biće, zavisno od punjenja budžeta, dostavljana korisnicima.

Na posljednjoj sjednici Skupštine udruženja građana Općine Lukavac, održanoj 11.02.2010. godine, nije donešena odluka o raspodjeli namjenskih sredstava za udruženja građana sa invaliditetom, u ukupnom iznosu od 11.000 KM, obzirom da neka od ovih udruženja nisu dostavila izvještaje o utrošku sredstava nadležnoj Službi, na što su bila obavezna.

Članice Skupštine udruženja građana, će se već na sljedećoj sjednici izjasniti o broju korisnika namjenskih sredstava. Na posljednjoj sjednici Skupštine udruženja građana, za novog predsjednika izabran je Mihad Sakić, a za dopredsjednika Enes Mahić.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments