fbpx

Prijem za novog potpredsjednika Američkog univerziteta C. Bonda

2 min. za čitanje

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona Mirzeta Hadžić-Suljkić danas su se susreli sa bivšim američkim ambasadorom u našoj zemlji Cliffordom Bondom inače novoimenovanim potpredsjednikom Američkog univerziteta u BiH za međunarodne odnose i predsjednikom Američkog Univerziteta u BiH Denisom Prcićem. Razgovarano je o radu Američkog univerziteta u BiH i planovima za naredni period.

Gosti su izrazili zadovoljstvo zbog vrlo uspješne saradnje sa Vladom Tuzlanskog kantona te izrazili nadu da će usješno biti realizirani i vrlo značajni projekti koji su u pripremi. Kako je istakao gospodin Bond za kvalitetno obrazovanje danas je vrlo važna razmjena studenata i profesora i Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini će i u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti upravo uspostavljanju novih kontakata i jačanju projekata razmjene.
Potreba za takvom vrstom saradnje u BiH je vrlo izražena, istakao je gospodin Bond.
Kao zanimljiv program koji bi trebao biti realiziran naredne godine najavljen je i ljetni program u okviru kojeg bi sa kolegama iz BiH studenti i profesori iz Amerike radili u Bosni i Hercegovini, a Program bi se ticao genocida i ljudskih prava.

Premijer Mujić i ministrica Hadžić-Suljkić su izrazili zadovoljstvo napretkom koji je Američki Univerzitet postigao, a što se najbolje ogleda u činjenici da se od početnih 20-ak studenata danas na ovoj visokoškolskoj ustanovi obrazuje oko 400 mladih ljudi.
„Mi znamo važnost obrazovanja i zbog toga se mora voditi posebna pažnja o tome ko i na koji način educira mlade ljude. Zbog činjenice da se ovom pitanju pristupa vrlo oprezno mi u Tuzlanskom kantonu osim našeg javnog Univerziteta imamo samo jedan privatni, a to je Američki Univerzitet “.
Na kraju razgovora izražena je obostrana radost zbog činjenice da će u junu ove godine sa Američkog univerziteta u Tuzli izaći prva generacija diplomaca te očekivanje da će pitanje obezbjeđenja adekvatnog prostora za dalji razvoj Američkog univerziteta biti što prije riješeno.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pa ono nije fakultet ono je kurs