Podrška projektima u oblasti zaštite okolice

5. Decembra 2009.
1 min. za čitanje

lukavacdanasVlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na nekoliko odluka ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice, o odobravanju namjenskih sredstava za projekte u općinama Tuzlanskog kantona u oblasti ekologije. Za finansiranje Plana sanacije općinske deponije JP „Komunalac” d.d. Kladanj je dodijeljeno 40.000,00 KM.  Za finansiranje izrade projekta Master plan integralnog upravljanja otpadom Tuzlanskog kantona JKP Regionalni centar za upravljanje čvrstim otpadom d.o.o. Tuzla dodijeljeno je 30.000,00 KM.

Za finansiranje sanacije infrastukture na deponiji Babunovići JP „9. septembar” Srebrenik dodijeljeno je 40.000,00 KM. Za nabavku mašine „Skip” JP Vodovod i kanalizacija Kalesija dodijeljeno je 40.000,00 KM. Za čišćenje putnog pojasa duž magistralnog puta, općini Doboj Istok dodijeljeno je 4.200 KM.

Data je i saglasnost na Odluku o dodjeli namjenskih sredstava udruženjima registrovanim na području Tuzlanskog kantona, koja u svojoj djelatnosti tretiraju oblast zaštite okolice. Ukupno 35.000,00 KM dobilo je 20 udruženja.

(SodaLIVE.ba/TIP)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments