Osnovni interes novog rektora će biti studenti

24. Februara 2010.
1 min. za čitanje

Nakon što je izabran za rektora Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović izjavio da će se boriti za interes studenata.

„Osnovni moj interes će biti studenti, u istinskom smislu, ne u demegoškom smislu, ne u političkom smislu. Student kao kreator svog programa. To će značiti ozbiljne promjene u nastavi u naučno-istraživačkom radu Univerziteta i radu studentske organizacije. Ja sam uvjeren da ovaj Univerzitet ima dobre i jake potencijale, da ima sve pretpostavke da postane dobar Univerzitet“, istakao je Halilović.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ove komunisticke/politicke univerzitete sa cijom diplomom mozete cak da se zaposlite i u Bangladesu treba ukinuti ili ih privatizirati/reformirati. Paradoks je da ih je tesko zavrsiti zbog “bubanja” kao prihvacenog nacina za usvajanje znanja. Paradoks je da na zapadu univerziteti koje je lakse zavrsiti prave mnogo bolje strucnjake. Uostalom univerzitet na kojem u 1 godini 75% studenata odustane nikada nebi opstao u trzisnoj utakmici. Vrijeme da shvate da univerziteti ne postoje radi profesora (koji sebi samo nabacuju Dr Mr), ne postoje radi politicke elite koja zeli da ih kontrolise vec postoje radi potrebe drustva, trzista rada i studenata. Ako njima ne opravdas svoje postojanje, onda stvarno postojis samo radi sebe i u svom izolovanom svijetu.