Održana debata za učenike pet srednjih škola o pravima na zdravu životnu sredinu

6. Februara 2010.
1 min. za čitanje

U okviru projekta „Edukacija potrošača školskog uzrasta u Federaciji BiH“ jučer je u lukavačkoj Gimnaziji održana debata. Učestovali su učenici, profesori biologije i pedagozi iz pet srednjih škola iz Tuzle i Lukavca.

“Budući da su učesnici današnje debate u Lukavcu bili učenici, namjera organizatora je bila ukazati srednjoškolcima na njihova, i prava svih potrošača u TK, na zdravu i održivu žvotnu sredinu”, istakla je Gordana Bulić, predsjednika Udruženja potrošača “Klub potrošača” TK.

Učesnici današnje debate iz tuzlanskih i lukavačkih gimnazija, ekonomskih i turističko-ugostiteljskih škola, složni su u jednom: podizanje ekološke svijesti kod građana na viši nivo je prioritetno.

Uz razmjenu stavova i mišljenja o zaštiti životne sredine i odlaganju otpada, današnja debata je bila prilika i za ukazivanje na prava potrošača. Jedno od mnogobrojnih prava je da dobiju informacije i uputstva o tome kako i na koji način da ambalažu nakon upotrebe odlože na pravi način, a da to ne šteti životnoj sredini.

Po završetku debate, učenici su podijelili pet stotina platnenih cegera potrošačima ispred nekoliko tržnih centara u Općini Lukavac.

(SodaLIVE.ba/RTV TK)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pa zar nije se ovo odrzavalo, u ekonomskoj skoli?

Jeste u Ekonomskoj skoli. Molio bih da se ispravi clanak ! 😀

Dobro je ba hadzija 😀