Odluka o prigradskim autobusnim stanicama diskriminirajuća i nehumana

13. Januara 2010.
1 min. za čitanje

“U povodu Odluke Kolegija općinskog načelnika o utvrđivanju prigradskih autobuskih stanica izražavamo čuđenje i negodovanje jer smatramo da je ova Odluka, ne samo štetna za građane, već je i diskriminirajuća, pa može se reći i nehumana, odnosno, neljudska.  Zar treba donijeti tako štetnu Odluku za građane da bi se zaštitio monopolitički položaj jedne privatne prevozničke firme, koja i onako “kuburi” sa mnogim vlastitim problemima???

Pozivamo Općinsko vijeće Tuzla da ne prihvati ovu sramotnu Odluku, te da se time ne svrstaju uz one koji, radi vlastitih interesa, čine veliku štetu našim građanima”, kaže se u saopćenju Udruženja građana “Multi” Tuzla.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

DaBogda vas arheolozi trazili u toj vasoj slanoj bari..extremni Lukavcanin i istaknuti Tuzlomrzac

Ovdje suvisno bilo sta komentarisati,e stvarno smo svi otisli u pm…

al zato ce njihov autoprevoznik da radi i dalje a nas lukavactrans je davna proslost. da je nasa vlast stitila tako lukavactrans radili bi jos. prema gradjanima nije ok, ali stite svoju firmu i osiguravaju joj poslovanje ovime.

Boli mene uho za to.Ne pada mi napamet da zaštitim građane Lukavca sa nekakvim kontramjerama.Šta se mene to tiče.Nek svi presjedaju i plaćaju duple karte.Meni ni u džep ni iz džepa.Nema mene tu, tako da je to nebitno.

treba ukinuti autobuse skroz….