Objavljeni snimci iz Njemačke: 4 osobe mrtve, više od 60 povrijeđenih

3. Juna 2022.
2 min. za čitanje

U teškoj željezničkoj nesreći koja se danas prijepodne dogodila na jugu Njemačke, prema posljednjim podacima, poginulo je najmanje četvero putnika, dok ih je veći broj teže povrijeđen.

Nesreća se dogodila oko podneva u blizini Garmisch-Partenkirchena, kada je regionalni vlak na kat prepun putnika iskočio iz tračnica.

Prve informacije govorile su o troje poginulih, ali, policija je naknadno objavila da je broj mrtvih porastao na četiri.

Kako je saopćila policija, pored četvero poginulih, preko 60 je povrijeđenih, od kojih 15 teže.

Na terenu su brojni vatrogasci, liječnici, tehničari Hitne pomoći i policajci.

Izdan je opći alarm za vatrogasne postrojbe i spasilačku službu“, rekao je glasnogovornik integriranog nadzornog centra u Oberlandu.

Prema riječima glasnogovornika ADAC-ovog zračnog spašavanja, u akciji je bilo šest spasilačkih helikoptera, od kojih tri ADAC-a.

Prema izjavama svjedoka, nekoliko vagona se prevrnulo i otklizalo niz željeznički nasip. Među putnicima se nalazilo i mnogo djece. Vlak je prometovao na liniji Garmisch-Partenkirchen – München.

Željeznička linija između Garmisch-Partenkirchena i Oberaua trenutno je zatvorena. Deutsche Bahn trenutno planira zamjensku uslugu. Tunel Farchant i federalna autocesta 2 južno od njega potpuno su zatvoreni.

U pomoć vatrogascima su priskočili i pripadnici Bundeswehra i savezne policije koji su stacionirani u ovom dijelu Njemačke zbog predstojećeg summita zemalja G7 u obližnjem Elmauu. U Njemačkoj u petak počinje trodnevni vikend za blagdan Duhova, na koji se nastavljaju jednosedmični školski praznici.

Istodobno je u srijedu u Njemačkoj započela prodaja mjesečnih karata za devet eura koje vrijede u lokalnim vozovima na području cijele zemlje, što je već sad prouzročilo neuobičajeno velike gužve u lokalnim i gradskim vlakovima, posebice u turistički atraktivnim područjima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments