NAPOKON: Ušanović i Kureš podnijeli ostavke

12. Decembra 2009.
2 min. za čitanje
munibusuduPrema posljednjim informacijama sa sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, Munib Ušanović podnio je ostavku na mjesto generalnog sekretara.

Nakon prihvatanja pismene ostavke bivšeg selektora Miroslava Blaževića, i ostatak sjednice IO obilježile su ostavke. Naime, iz moralnih razloga, generalni sekretar Nogometnog saveza Munib Ušanovi i sekretar za finansije Miodrag Kureš podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Podsjećamo da je njih dvojicu Sud BiH nepunomoćno osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina.

Za vršioca dužnosti generalnog sekretara Saveza izabran je Jasmin Baković, a funkciju sekretara za finansije će obavljati Momir Tošić.

U januaru 2010. bit će izvršena primopredaja dužnosti između Ušanovića i Bakovića te Kureša i Tošića.

Od 1. januara 2010. do okončanja postupka Munib Ušanović će obavljati funkciju sekretara za reprezentovanje nogometa u NSBiH, navodi se u saopćenju.

Na sjednici IONSBiH usvojeni su Izvještaji s kvalifikacionih utakmica selekcija BiH (U-21, U-19 i U-17 te ženskih A i U-19 selekcija).

Članovi Izvršnog odbora osudili su postupak selektora U-17 reprezentacije Velimira Stojnića koji je interese kluba stavio iznad interesa reprezentacije, te su zadužili Predsjedništvo Saveza da za narednu sjednicu pripremi prijedlog poboljšanja statusa selektora mlađih reprezentativnih selekcija.

Izvršni odbor NSBiH je zaključio da se Prijedlog koji se odnosi na izmjene i dopune Statuta NSBiH, shodno uputama FIFA-e i UEFA-e, uputi na rasprave u entitetske saveze koji se moraju izjasniti o njima do kraja godine.

Izvještaji o takmičenju u jesenjem dijelu Premijer lige BiH u sezoni 2009./2010. bit će razmatrani na narednoj sjednici.

Usvojena je odluka o zimskom prelaznom roku koji počinje 4. januara 2010., a završava 1. februara. Proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH počinje 27. februara 2010., a završava 29. maja 2010. godine.

(SodaLIVE.ba/FENA)
Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hvala ti boze zato je snijeg i u Iraqu poceo da pada he he , neka idu sada sa cirom u Kinu nebil ih tamo sve trojicu kinezi streljali kada zajebu sve kao sto si i ovde u Bosni sjebali , smradovi …

Od 1. januara 2010. do okončanja postupka Munib Ušanović će obavljati funkciju sekretara za reprezentovanje nogometa u NSBiH, navodi se u saopćenju !!! WTF

Kako moze bit sekretar a osudjen je , zar za sve funkcije uslovi nisu isti ? I ovaj Jasmin Baković mi nije poznat ako je on jedan od usanovicevih ljudi i ako ce igrat kako munib svira , onda je ova ostavka samo da zamazu ljudima oci . I kolko sam ja upoznat u presudi se kaze da ima zabranu vrsenja BILO KOJE funkcije u periodu od 5 godina ….