Na Vlašiću danas počinje zimska turistička sezona

0 722

Vlasic_01Ministar okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH Nevenko Herceg službeno će otvoriti ovogodišnju zimsku turističku sezonu za FBiH na današnjoj prigodnoj svečanosti na platou Babanovac na Vlašiću. Domaćin ovogodišnje svečanosti, zimski centar Babanovac na Vlašiću, prepoznatljiv je po međunarodnom takmičenju u skijaškim skokovima na jednoj od najjužnijih i najprirodnijih skakaonica u Evopi i to je centar koji posljednjih godina vraća stari sjaj, doživljavajući pravu ekspanziju u pogledu razvoja turizma.

Daljnje unaprjeđenje turističke ponude ovog područja, kako se ističe u saopćenju Ministarstva, podrazumijeva još bolje uređene skijaške staze i kvalitetniju infrastrukturu, osmišljavanje dodatnih turističkih sadržaja i bogatiji aprés-ski program kako je to za ovo područje zacrtano i u Strategiji razvoja turizma u Federaciji BiH do 2019.

Potrebne investicije u opću i turističku infrastrukturu, ali i dizajniranje novih turističkih proizvoda koji će biti povezani s mjestima u okruženju, kako se dodaje, bit će uskoro definirane master planom razvoja turizma na Vlašiću, čiju izradu sufinansira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

(SodaLIVE.ba/FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x