Muftija tuzlanski posjetio školu u Gornjoj Maoči

1 min. za čitanje

Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović danas je posjetio Gornju Maoču. Zajedno sa Bekirom Šabićem, pomoćnikom za vjeronauku Muftijstva tuzlanskog, posjetio je školu u Gornjoj Maoči i razgovarao s učiteljicama Razijom Kišić i Melihom Fazlić i vjeroučiteljem Asmirom Bečićem.

Tokom posjete i razgovora sa nastavnim osobljem škole i đacima muftija Husein ef. Kavazović je imao priliku da se osvjedoči da se nastavni proces odvija prema Nastavnom planu i programu Ministarstva za obrazovanje Tuzlanskog kantona, a ne, kako su to neki mediji izvještavali, po jordanskom planu i programu. Uvjerio se i da uslovi za izvođenje nastave u školi nisu adekvatni savremenim pedagoškim standardima.

“Muftijstvo tuzlansko, u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje Tuzlanskog kantona inicirat će aktivnosti na izgradnji još jedne školske učionice, te da se škola opremi neophodnim nastavnim sredstvima i pomagalima, kao i da se poboljšaju uslovi za izvođenje nastave i boravak učenika u školi”, naglasio je muftija tuzlanski.

Školu u Gornjoj Maoči pohađa 35 učenika. S obzirom da na ovom području ima veći broj djece predškolskog uzrasta ocijenjeno je da škola ima perspektivu i da bi mogla imati u budućnosti veći broj učenika, prenosi MINA.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner